Overheid Eritrea arresteert 14 christenen

In Eritrea zijn afgelopen maand veertien vrouwen gearresteerd vanwege betrokkenheid bij christelijke activiteiten. Eerst werden er negen jonge studentes gearresteerd bij het Sawa Academisch Centrum, dat tevens een militair kamp is. Waarschijnlijk zijn zij opgesloten in metalen zeecontainers of overvolle cellen. In Debarewa werden vijf vrouwen gearresteerd toen bekend werd dat zij evangelische christenen zijn. De arrestaties maken deel uit van een grote campagne waarin de overheid wreed optreedt tegen christenen die niet behoren tot de toegestane kerken.
“Ik houd van mijn land Eritrea. We hebben allemaal geploeterd voor haar onafhankelijkheid. Maar ik stop niet met spreken over het lijden van mijn volk”, vertelt een voorganger aan Open Doors. “Een eindeloze militaire dienstplicht en aanhoudende bedreigingen van veiligheidsagenten maakt het leven erg moeilijk voor hen. Hoewel alle Eritreeërs lijden, is de situatie voor gelovigen het zwaarst.”
In Eritrea zijn alleen de Eritrees-Orthodoxe, Rooms-Katholieke en Lutherse Kerk erkend. Ook de islam is toegestaan. Alle andere groepen moeten zich laten registeren, maar de Eritrese regering behandelt niet alle aanvragen. Met name evangelische christenen worden door de overheid vervolgd en opgepakt. Kerkleiders schatten dat er momenteel 1500 christenen onder schrijnende omstandigheden gevangen zitten zonder dat er een formele aanklacht tegen hen is ingediend.

Bron: Open Doors, 11-7-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s