Nieuwe Arabische christelijke partij op komst in Israël

Arabische christenen uit noordelijk Israël, die het moe zijn op één hoop te worden gegooid met andere Arabieren die vijandig staan tegenover de Joodse Staat, zijn een nieuwe politieke partij begonnen die een positieve bijdrage wil leveren aan de Joodse Staat.
De Israëlische christelijke partij hoop met als motto ‘Zonen van het Nieuwe Verbond – de Israëlische Christelijke Partij’ deel te nemen aan toekomstige Knessetverkiezingen. (Opmerking: in het Hebreeuws is de naam van de partij הברית החדשה HaBrit HaChadashah, de Hebreeuwse vertaling van Nieuwe Testament).
In een interview met de Israëlische krant Israel Hayom zei Bishara Shlayan uit Nazareth, de oprichter van de partij, dat hij moeilijkheden had ondervonden bij het helpen van zijn zoon en zijn neef om dienst te nemen bij het Israëlische leger, en daarna met andere gelijkgestemde christenen een forum had opgericht om christenen aan te moedigen, dienst te nemen in de IDF.
Dat forum heeft het aantal jonge lokale christenen, dat de afgelopen jaar toetrad tot de IDF, aanzienlijk vergroot, met als gevolg dat het Israëlische leger een coördinator voor de Arabische christelijke sector benoemde.
Maar Shlayan wist dat ze een stap verder moesten gaan. ‘We zagen dat we een politieke partij moesten oprichten, dus we adverteerden in lokale Arabische kranten en het initiatief trok christenen die erkennen dat het land Israël aan de Joden behoort’, vertelde Shlayan aan de krant.
Hij klaagde dat de Arabische christelijke gemeenschap 65 jaar lang heeft toegelaten dat ze door anti-Israëlische Arabische partijen werden vertegenwoordigd in de Knesset. Hij wees er op, dat deze partijen een islamitisch programma nastreven, dat christenen geen voordeel biedt.
Shlayan benadrukte, dat zelfs als je het niet eens bent met elke politieke beslissing, ‘je een burger van je Staat bent. Dat is integriteit. Je moet een echte burger zijn (…) en de eerste vereiste [van een burger] van Israël, en dit steun ik, is de noodzaak te begrijpen dat dit het land is van het Joodse volk’.

Bron: Ryan Jones, IsraelToday, 10-7-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Goed Nieuws-berichten, Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s