Rimsha Masih (het van koranbrand beschuldigde meisje) vlucht met familie naar Canada

Het Pakistaanse tienermeisje Rimsha Masih dat vorig jaar gevangen werd gezet vanwege godslastering is met haar familie van Pakistan naar Canada gevlucht. Hoewel Rimsha werd vrijgesproken van godslastering, zat ze sinds haar vrijlating ondergedoken omdat de kans bestond dat extremistische moslims alsnog het recht in eigen hand zouden nemen.
Rimsha en haar familie wonen al ongeveer aan maand in de omgeving van Toronto, laat directeur Peter Bhatti van International Christian Voice weten. Peter Bhatti is de broer van Shabaz Bhatti, de Pakistaanse minister van minderheden die in 2011 werd vermoord omdat hij zich inzette voor Asia Bibi, een vrouw die net als Rimsha slachtoffer werd van de Pakistaanse blasfemiewet. De wet op godslastering wordt in Pakistan regelmatig misbruikt om minderheden te vervolgen.
International Christian Voice ging na Rimsha’s arrestatie vorig jaar augustus in gesprek met de Pakistaanse consul in Canada om aandacht te vragen voor Rimsha’s zaak. In veel landen werd actie gevoerd voor Rimsha. In Nederland werden tijdens een actie van Open Doors, SDOK, Stichting HVC en Jubilee Campaign meer dan 26.000 steunbetuigingen voor Rimsha aangeboden aan de Pakistaanse ambassade.
Rimsha Masih zat drie weken gevangen omdat ze bladzijden uit de Koran zou hebben verbrand. Toen duidelijk werd dat de imam die haar beschuldigde zelf achter het verbranden van de koranpagina’s zat, kwam Rimsha vrij en kwam de imam vast te zitten.
Na haar vrijlating moest Rimsha met haar familie onderduiken, omdat ze nog steeds met de dood werd bedreigd. Inmiddels is gebleken dat ze in Pakistan hun leven niet meer kunnen opbouwen en daarom vluchtte het gezin naar Canada. Daar wonen Rimsha en haar naaste familieleden in een driekamerappartement. Rimsha gaat inmiddels naar school.
Bron: Open Doors, 1-7-2013

Zie eventueel ook nog:
Nieuw leven voor Rimsha  (Bron: ANP / SDOK, 1-7-2013)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s