Forse toename hulp Midden-Oosten

Open Doors heeft in het jaar 2012 opnieuw fors meer hulp kunnen bieden aan christenen in het Midden-Oosten. De verspreiding van Bijbels en boeken verdubbelde bijna, en ook de praktische hulp aan vervolgde christenen nam in het gebied toe met bijna 50 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2012 van Open Doors, een organisatie die wereldwijd vervolgde christenen steunt.
De forse toename van hulp aan christenen in het Midden-Oosten heeft een dubbele oorzaak, stelt directeur Tjalling Schotanus van Open Doors. “Er is nog steeds sprake van grote onrust en geweld in de regio. Christenen zijn daarvan regelmatig het slachtoffer. Tegelijkertijd zorgde de chaotische situatie ervoor dat Open Doors eenvoudiger Bijbels, studieboeken en trainingsmateriaal op de plek van bestemming kon krijgen.”  Ook de praktische hulpverlening aan christenen in deze regio nam toe, vooral doordat Open Doors veel steun verleende aan christelijke vluchtelingen in Syrië.
Het is voor het tweede jaar op rij dat Open Doors een forse toename rapporteert van boek- en Bijbelverspreiding in het Midden-Oosten. In 2011 was er sprake van 60 procent groei, tegenover meer dan 90 procent groei over het afgelopen jaar. “We zien steeds vaker dat de onrust in deze landen ertoe leidt dat mensen zoekende raken, en uiteindelijk christen worden”, aldus Schotanus. “De situatie voor christenen, en ook voor bekeerlingen met een moslimachtergrond, blijft echter zorgwekkend.” Grenscontroles werden de afgelopen jaren soepeler, waardoor de distributie van Bijbels en lectuur ook in 2012 kon worden opgeschaald. Tegelijkertijd is de veiligheidssituatie in veel landen een toenemend punt van zorg. Om die reden nam het aantal gegeven trainingen in de regio over 2012 licht af. Schotanus: “Daar staat echter een groei van trainingen via internet, televisie en sociale media tegenover.”
In de andere regio’s van Open Doors is het beeld wisselend. Het werk in Noord-Korea, de nummer 1 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors, vertoonde toename. Schotanus: “In Noord-Korea hebben we meer kunnen doen dan ooit tevoren, ondanks de toegenomen druk na het overlijden van Kim Jong-il.” Ook in Centraal-Azië was sprake van een groei in bijbel- en boekverspreiding. De wereldwijde verspreiding van materialen nam beperkt af, voornamelijk vanwege een koerswijziging in China. Hier focust Open Doors minder op boek- en Bijbelverspreiding, maar meer op de ondersteuning van christenen in minderheidsgroepen en langdurige toerustingstrajecten van voorgangers.
De betrokkenheid van de Nederlandse achterban blijft ondanks de economische crisis onverminderd groot, aldus Schotanus. “Weliswaar nam het aantal giften in 2012 licht af tot 9,7 miljoen, maar we zien dat onze donateurs op andere manieren juist meer betrokken zijn dan ooit.  Zo ontving Open Doors meer dan 22.000 handtekeningen tegen de gevangenneming van de Pakistaanse Rimsha Masih. Daarnaast zien we de groeiende betrokkenheid terug in het toenemende aantal abonnees op het Open Doors Magazine en ontvangers van andere vormen van informatie. Ook geeft onze achterban vaker zichtbaar blijk van betrokkenheid: steeds meer Nederlanders gaan met Open Doors op reis naar de vervolgde kerk, bezoeken de Open Doors dag of organiseren een gebedsactie. Dat stemt tot grote dankbaarheid.”

Bron: CIP, 9-7-2013

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Algemene informatie, Christenvervolging, Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s