Steun aan direct getroffen broeders en zusters

Met dit projectdoel richt SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) zich op individuele broeders en zusters die direct getroffen zijn door vervolging vanwege hun geloof. Zij ondervinden in het dagelijks leven dat het volgen van Christus een hoge prijs vraagt. We willen deze broeders en zusters bemoedigen en ondersteunen met ons gebed en onze giften.

Hoe en waar?
SDOK ondersteunt onder andere geloofsgevangenen en hun gezinnen in hun levensonderhoud. In Vietnam bijvoorbeeld zitten meer dan honderd broeders gevangen vanwege hun geloof. SDOK draagt zorg voor hun gezinnen, die zonder kostwinner zijn achtergebleven. De vrouwen kunnen dankzij onze financiële steun hun man in de gevangenis af en toe bezoeken en hem pakketjes levensmiddelen en medicijnen sturen.
Daarnaast maken we het mogelijk dat vervolgde christenen op onderduikadressen kunnen schuilen als hun leven bedreigd wordt. Zo helpen we in Egypte ex-moslims, op de vlucht voor hun familieleden, aan een veilige plek om te wonen. Ook zorgen we ervoor dat deze – vaak getraumatiseerde – broeders en zusters pastorale zorg krijgen.
Een ander belangrijk onderdeel van de steun aan direct getroffenen is de hulp aan weduwen en kinderen die achterbleven nadat hun man of vader werd vermoord. Met name in Nigeria zijn in de afgelopen jaren veel voorgangers en andere broeders om het leven gebracht.  SDOK helpt hun vrouwen en kinderen door hen mogelijkheden te geven om inkomsten te verwerven. Bijvoorbeeld door hen een maalmachine of een naaimachine te geven, of door hen te helpen om een klein winkeltje te beginnen.
Steun het projectdoel ‘Direct getroffenen’ met uw gift

Bron: SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Algemene informatie, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s