Kerk Binnen-Mongolië kan geen diensten meer houden

China – Een huiskerk in de Chinese autonome regio Binnen-Mongolië kan al sinds eind april geen samenkomsten meer houden. Na een inval van politie en ambtenaren van het Bureau van Godsdienstzaken is de pastor van de gemeente te kennen gegeven dat hij niet in zijn kerk mag komen.
Naar nu bekend is geworden vielen eind april zo’n 60 agenten en ambtenaren van het Bureau van Godsdienstzaken het gebouw binnen waar de Zhuoqi Gospel Church samenkwam. De kerkgangers waren op dat moment in gebed. Enkele agenten baanden zich een weg naar het podium en arresteerden de zangleider, zijn assistent, de pianist en het koor. De christenen komen samen in een huisgemeente en heeft dus geen officiële toestemming van de overheid om samen te komen.
Tijdens de aanval vielen enkele vrouwelijke kerkgangers flauw. Gelovigen die te hulp schoten, werden met harde hand tegen de grond gewerkt , geschopt en geslagen. Ook gebruikte de politie pepperspray tegen de kerkgangers. De aanvallers vernielden een collectemand en een kruis dat aan de muur hing. Ook pakten ze enkele christenen hun tas af en haalden er bijbels en liedboeken uit.
Enkele leiders van de gemeente werden afgevoerd naar het politiebureau. Ze werden daar gedwongen enkele verklaringen te ondertekenen. Ondertussen kreeg een groep kerkgangers verplicht ‘ideologisch onderwijs’. Ze kregen te horen: “Als drie of vijf mensen bij elkaar komen in een woning om de Bijbel te lezen en God te aanbidden, is het goed. Maar kom nooit meer samen met zo’n grote groep. Als je een dienst wilt houden in een groot gebouw, ga dan naar een Driezelfkerk. Als jullie niet gehoorzamen, blijven we dit soort maatregelen nemen.”
De Driezelfkerk is de staatskerk van China. In sommige gebieden van China krijgt de Driezelfkerk relatief veel vrijheid, in andere gebieden staat de staatskerk nog onder streng toezicht van de overheid en wordt van daaruit bepaald wat er wordt gepredikt. Door samen te komen in een huiskerk, zoals de Zhuoqi Gospel Church deed, maakten deze christenen zich schuldig aan ‘het houden van een illegale samenkomst’.

Bron: Open Doors, 26-6-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s