‘Ons Evangelie redt niet meer’

Eén van de ernstigste gebreken van de tegenwoordige kerk is dat zij het Evangelie van Jezus Christus aangenaam voor verloren zondaren wil maken. Haar poging de aanstoot ervan weg te nemen, de inhoud te doen verwateren en de normen ervan weg te verklaren.
Dat zegt Michael Brown, schrijver van het boek ‘The Real Kosher Jesus’, in het Amerikaanse Charisma. Hij heeft het over de kerk in eigen land, maar ook in Europa zouden zijn beweringen wel eens waar kunnen zijn. Door te proberen het Evangelie zo aanvaardbaar mogelijk voor de wereld te maken, brengt de Gemeente haar Heer in diskrediet en draagt zij bij aan de verdoemenis van de verlorenen, waarschuwt Brown. “Het is tijd om wakker te worden en berouw te hebben over deze wereldse, geloofloze benadering.”
Volgens hem zijn christenen nu geneigd zich te gedragen als een doctor die de grootste wetenschappelijke doorbraak doet en een 100% succesvol geneesmiddel tegen kanker ontdekt, dat alleen kan worden ingenomen in de vorm van een grote, moeilijk te slikken pil van een miljoen dollar. Ook laat de pil zeven dagen lang een heel bittere smaak achter. De R&D-afdeling is enthousiast over de ontdekking, maar de wetenschapper moet wel de kosten en omvang van de pil omlaag kunnen brengen en de bittere smaak wegnemen. Na twee jaar hard werken, belt de doctor her R&D-team en deelt mee op alle fronten te zijn geslaagd. De nasmaak is zelfs lekker. Maar er is één probleem: De pil geneest geen kanker meer.
“Dat is precies wat wij hebben gedaan met het Evangelie”, constateert Brown. “Wij hebben geprobeerd de smalle weg breed en het kruis van Christus populair te maken, op de een of andere manier denkend dat zo meer mensen worden ‘gered’. Maar onze boodschap redt niet meer. Wij hebben meer geprobeerd Jezus acceptabel te maken voor zondaren dan zondaren voor Hem, door het wegnemen van de oproep zich te onderwerpen aan Zijn heerschappij en het nieuwe leven in Hem te leven. En we hebben het begrip berouw geherdefinieerd, het meer beperkt tot een verandering van verstand dan een verandering van richting: afwenden van de zonde en zich (be) keren tot de Heer, de genade van God en de kracht van de Geest. Tegenwoordig zeggen we alleen tegen mensen: ‘Ga eens anders denken over Jezus’. Maar dat is een klein deel van de boodschap van het Evangelie. Geloof in Jezus wordt nu gepresenteerd als een goede verzekeringspolis en transactie: Je raakt de schuld en neerslachtigheid kwijt en in ruil daarvoor ontvangen je succes, bezit en eeuwig leven.”
Maar Brown stelt de vraag waar die boodschap ooit in Handelingen is gepredikt. “Of denken we het beter te weten dan de apostelen?” Hij verwijst naar Paulus die bij het spreken tot verloren zondaren over geloof in Christus ook repte over gerechtigheid, zelfbeheersing en een komend oordeel (Handelingen 24:24-25). Ook dat is een deel van het Evangelie, zegt hij. Natuurlijk moeten gelovigen ontferming jegens verlorenen hebben en harten die overstromen van liefde voor hen, evenals wijsheid waar het gaat om culturele gevoeligheden. “Maar wij winnen verlorenen niet door als verlorenen te worden, wij winnen hen door te worden als Jezus en door de Jezus en het Evangelie van de Schriften te presenteren, of dat nu aanstoot, verwijten of bespotting van ons meebrengt of niet.” Christenen moeten het Evangelie brengen als een boodschap die gehoorzaamheid vraagt, zegt hij. “Meer dan een generatie geleden schreef A.W. Tozer al: ‘De moeilijkheid is dat de hele ‘Aanvaard Christus’ houding verkeerd lijkt te zijn. Die laat meer zien van Christus die Zich tot ons wend dan wij tot Hem. Het maakt Hem tot iemand die met de hoed in de hand op onze beslissing wacht’”

Bron: Uitdaging, 13-6-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Gehoorzaamheid aan God, Overdenking, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s