Israël eist: Syrische tanks weg uit bufferzone Golan

Israël heeft dit weekeinde officieel gedreigd om Syrische tanks aan te vallen, indien deze zich niet terugtrekken uit de door de VN bewaakte bufferzone tussen beide landen op de Golanhoogten.
Afgelopen week zijn Syrische rebellen er in geslaagd de strategische grensstad Quneitra te veroveren, die ze na een paar uur moesten opgeven na een tegenaanval van de regering. Na het heroveren van Quneitra verplaatste het regime van de omstreden Syrische dictator Bashar Assad vijf tanks en een aantal pantservoertuigen naar de gedemilitariseerde bufferzone.
Middels het VN-agentschap dat de regio bewaakt, zond Israël een stevige waarschuwing aan Syrië via de VN Veiligheidsraad, benadrukkend dat indien de tanks niet worden teruggetrokken, het Israëlische leger in actie zal komen tegen wat het als een bedreiging van de landsgrens beschouwt.
Het Syrische leger zou hebben geantwoord, dat de tanks op die plaats staan als onderdeel van een voortdurende strijd met de rebellen, en verzocht Israël niet aan te vallen.
De situatie lijkt op dit moment stabiel te zijn, maar de confrontatie maakt nog eens duidelijk dat de grote spanningen langs Israëls noordgrens de Joodse Staat in een volledige oorlog met zijn buren dreigen te trekken.
Bron: Israel Today, 9-6-2013

NOOT A. Klein
Zie eventueel in dit verband de studie: De Russische Opmars – De oorlog van Gog en Magog, volgens Ezechiël 38 en 39of één van onze andere eindtijdstudies.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s