Tanzania: geweld tegen christenen neemt toe

Terwijl Tanzania gold als een land van grote religieuze verdraagzaamheid tussen de christelijke en islamitische geloofsgemeenschappen, wordt het land sinds dit jaar geplaagd door toenemend geweld tegen christenen, laat het Katholiek Nieuwsblad weten op basis van berichtgeving op de website persecution.org. Sinds het begin van dit jaar zijn christelijke geestelijken vermoord, zijn christenen aangevallen en werden bomaanslagen op kerkgebouwen gepleegd.
De eerste tegen christenen gerichte incidenten deden zich voor op het eiland Zanzibar dat voor de kust van Tanzania ligt. De bevolking bestaat voor meer dan negentig procent uit moslims. Christenen hebben er steeds meer te maken met antichristelijk geweld door islamitische extremisten. Volgens de Anglicaanse Kerk op het eiland zijn de afgelopen maanden minstens zes christelijke meisjes het doelwit geweest van verkrachting door moslims. Volgens de Anglicaanse bisschop van Zanzibar werden deze christelijke meisjes bewust verkracht vanwege hun geloof.
Aanvallen op christenen en kerken in Tanzania komen sinds begin dit jaar steeds vaker voor. De bomaanslag op de nieuwe Sint Jozefkerk was één van de eerste aanslagen in jaren. De Tanzaniaanse overheid lijkt bereid om doortastend op te treden om het toenemende geweld tegen christenen de kop in te drukken. Direct na de aanslag bezocht president Kikwete de getroffen gemeenschap. Hij beloofde de rouwende menigte christelijke kerken te zullen beschermen.
Lees hier meer op de website van het Katholiek Nieuwsblad.

Bron: Katholiek Nieuwsblad (gelezen via CIP, 6-6-2013)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s