Christenvervolging in Syrië

Vooral in het noorden van Syrië is sprake van heftige vervolging van christenen. Velen vluchten, anderen worden gemarteld, verkracht en gedood. Een deel van de vluchtelingen zoekt een veilig heenkomen in Libanon, een ander deel trekt naar Jordanië. Ze hebben echter wel het gevoel dat ze in die landen niet echt welkom zijn. In Jordanië klinkt al de openlijke roep om alle Syrische vluchtelingen het land uit te zetten.
In veel Syrische dorpen in het noorden van het land woont geen enkele christen meer. Het zijn met name de zogenaamde ‘opstandelingen’ die niet alleen strijden tegen het bewind van Assad, maar ook tegen de christenen.
Laten we bidden om vrede en om bescherming van de christenen op wie voortdurend jacht wordt gemaakt.
Toen de terroristen in een dorp kwamen, stelden ze de christenen voor de keuze. Ze konden zich bekeren tot de islam en hun ‘afgoderij’ afzweren. Als ze dit weigerden, mochten ze alleen weigeren op de voorwaarde dat ze een speciale belasting zouden betalen, de ‘jizya’. Christenen die dit weigerden, konden kiezen tussen vertrek met achterlating van alle bezittingen of gedood worden.
Het is opmerkelijk dat het Arabische woord voor het doden van een christen verwijst naar het ritueel slachten van offerdieren.
Laten we bidden om vrede en om bescherming van de christenen op wie voortdurend jacht wordt gemaakt.

Bron: Dirk van Genderen, NIEUWSBRIEF 25 mei 2013

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s