Pentagon begonnen met blokkeren ‘vijandige’ christelijke websites

Evangelische christenen en katholieken door overheid VS gekenmerkt als ‘haatgroepen’

Waar critici al jaren voor waarschuwen is nu daadwerkelijk begonnen: het Pentagon heeft op militaire bases in heel Amerika de eerste grote landelijke christelijke website, die van de Southern Baptist Convention, geblokkeerd vanwege ‘vijandige inhoud’. De actie komt slechts enkele weken nadat reservisten tijdens een instructie over terreur te horen kregen dat Evangelische christenen voortaan als staatsvijand nr. 1 moeten worden beschouwd. Het lijkt daarom slechts een kwestie van tijd voordat het Pentagon ook gewone burgers de toegang tot ‘vijandige’ christelijke websites gaat ontzeggen.
De Southern Baptist Convention (SBC) is niet zomaar een kleine groep, maar één van Amerika’s grootste protestante kerken die bekend staat om zijn pro-life (anti-abortus) en pro-traditionele huwelijk (anti-homohuwelijk) standpunten. Legerpredikanten melden nu dat SBC.net op diverse bases in de VS is geblokkeerd. Een luchtmachtofficier die probeerde de website op te vragen kreeg de boodschap dat hij nu was geregistreerd vanwege zijn poging een geblokkeerde website te bezoeken.

Christelijke standpunten ‘vijandig’
De censuur werd publiekelijk bekend gemaakt door een legerofficier die eveneens een waarschuwingsboodschap te zien kreeg toen hij naar SBC.net wilde surfen:
‘De site die u heeft opgevraagd is vanwege vijandige inhoud geblokkeerd door het CONUS Team.’ Het CONUS Team beschermt het computernetwerk van het ministerie van Defensie. SBC.net is overigens nog wel opvraagbaar in het Pentagon zelf.
‘Het Amerikaanse leger beschouwt de Southern Baptist Convention nu dus als vijandig,’ aldus de officier. Sing Oldham, woordvoerder van de SBC, reageerde zeer bezorgd, ondanks het feit dat het Pentagon hem had verzekerd dat het slechts om een incidentele blokkade zou gaan die ‘niet kwaadaardig’ van aard is. Het ministerie van Defensie verklaarde dat de blokkade ‘onbedoeld’ was. Dit blijkt echter niet te kloppen, want SBC.net is volgens legerpredikanten op tal van bases in de VS niet op te vragen.
‘Als de overheid om wat voor reden dan ook een deel van SBC.net heeft geblokkeerd, dan betekent dat een ontzaglijke vertrouwensbreuk met het Amerikaanse publiek,’ zei Oldham. ‘Het Eerste Amendement (van de Grondwet) is bedoeld om de kerk te beschermen tegen censuur van de overheid en tegen inbreuk op de religieuze vrijheid van meningsuiting.’

‘Aantal aanvallen tegen christendom overweldigend’
De American Family Association heeft zijn leden opgeroepen contact op te nemen met het Pentagon en te vragen ‘deze alarmerende trend van vijandigheid tegenover geloof en religieuze vrijheid in ons leger’ te stoppen. ‘De legerofficier (die als eerste de blokkade meldde) was vooral van slag omdat het leger zijn persoonlijke (christelijke) geloof als ‘vijandig’ beschouwt,’ legde AFA woordvoerder Randy Sharp uit. ‘De lijst met aanvallen is overweldigend en wordt steeds langer. Minister (van Defensie) Chuck Hagel zou dit niet langer moeten negeren.’
‘Dit is weer een voorbeeld van de groeiende vijandigheid tegen evangelische christenen in de strijdkrachten,’ gaf oud-generaal Jerry Boykon, vicepresident van de Family Research Council als commentaar. ‘Juist degenen die gezworen hebben de rechten in de Amerikaanse Grondwet te verdedigen, wordt de persoonlijke uitoefening van dat recht ontzegd.’

Evangelische christenen zijn ‘haatgroepen’
Enkele van de vele ‘incidenten’ van de afgelopen weken betreffen een officier die de AFA en de Family Research Council onder ‘haatgroepen’ schaarde en een groep reservisten die tijdens een instructie te horen kregen dat Evangelische christenen en katholieken ‘religieuze extremisten’ zijn die potentieel staatsgevaarlijk zijn. In de lijst, die ook radicale moslimterreurgroepen als Al Qaeda, de Moslim Broederschap en Hamas bevatte, stonden de Evangelische christenen echter op de ‘prominente’ eerste plaats.
Lees meer >>>
Bron: XanderNieuws, 26-4-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s