Marokko vaardigt fatwa uit tegen bekering

De islamitische Hoge Raad van Geleerden (CSO) in Marokko heeft onlangs een fatwa uitgevaardigd dat moslims de doodstraf moeten krijgen als ze de islam vaarwel zeggen. De religieuze uitspraak is ook voor christenen in Marokko zorgelijk.

De fatwa, die dinsdag werd gepubliceerd in een Marokkaanse krant, heeft veel reacties uitgelokt van religieuze minderheden als christenen en van mensenrechtenorganisaties. Niet alleen ex-moslims kunnen gevaar lopen, maar ook degenen die moslims zouden overgehaald hebben om zich te bekeren, aldus persecution.org woensdag op basis van een bericht van International Christian Concern. Een voorganger in de omgeving van Marrakech, die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven: „Als de fatwa wordt goedgekeurd, vrezen we dat de overheid ons lastig gaat vallen en ons zelfs zal arresteren tijdens onze bijeenkomsten. Fundamentalisten hebben bovendien een excuus om ons kwaad te doen.”

Het wetboek van strafrecht van Marokko stelt dat het evangeliseren van moslims strafbaar is met drie tot zes jaar cel. In de praktijk kan officiële rechtspraak uitblijven en loopt de lengte van de gevangenisstraf soms fors op. In het land zit christen Jamaa Ait Bakrim sinds 2005 gevangen. Hij zou met een moslim hebben gepraat over het christelijk geloof. Hij moet vijftien jaar zitten.

Bron: RD.nl, 25-4-2013

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Bekering, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s