SGP ontevreden over uitleg Kamp ‘zondagsboete’

Het kabinet weigert een dam op te werpen tegen de toenemende stroom boetes voor winkeliers die op koopzondagen om geloofsredenen hun winkel gesloten willen houden.

Christelijke winkeliers die zondags dicht willen blijven, doen er „verstandig aan” zich niet te vestigen in winkelcentra waar verplichte koopzondagen gelden, schrijft minister Kamp (Economische Zaken) in antwoord op Kamervragen van CDA, SP, ChristenUnie en SGP. Die partijen hadden de VVD-bewindsman om opheldering gevraagd na berichten in deze krant dat een protestantse eigenaar van een kaaswinkel in het Tilburgse winkelcentrum Heyhoef al jaren een boete krijgt opgelegd van 250 euro voor iedere koopzondag waaraan hij niet meedoet. Bepalingen in het huurcontract en het huishoudelijk reglement maken dit mogelijk.

(…ingekort…)
„De regering wil zich niet in deze private aangelegenheid mengen”, aldus Kamp, die daarom ook geen onderzoek wil doen naar de mate waarin zondagsboetes in contracten voorkomen.

De SGP is teleurgesteld in de reactie van Kamp en wil dat de bewindsman alsnog onderzoek doet „naar deze kwalijke ontwikkeling” en in overleg treedt met verhuurders om zondagsboetes uit de contracten te weren.

Lees meer >>>

Bron: RD.nl, 17-4-2013

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s