EU gaat belastinggeld gebruiken voor strijd tegen persvrijheid

Nieuwe stap in EU streven om alles en iedereen totaal te controleren

 

De Europese Unie financiert met belastinggeld organisaties en lobbygroeperingen die de persvrijheid in Europa aan banden willen leggen. De EU Commissie beschouwt zichzelf als een ‘moreel kompas’ voor de Europese journalistiek. Voor artikelen die volgens Brussel niet door de beugel kunnen zal in toekomst een ‘verontschuldiging of rectificatie’ niet meer voldoende zijn en zullen harde straffen worden uitgedeeld.

Vrije pers aan banden
De EU trekt € 2,7 miljoen uit voor het mediaproject waarmee de pers op zowel Europees als nationaal niveau gecontroleerd gaat worden. De organisatie Mediadem heeft als officieel doel ‘de vrije en onafhankelijke media terug te winnen’. Critici vermoeden dan ook dat dit inhoudt dat negatieve artikelen en berichten over de EU, de euro en de eurozone, die vooral in de onafhankelijke en alternatieve media zijn te vinden, het doelwit zullen zijn.
‘Als gekeken wordt naar de schandalen over de EU en de onthullingen over misbruik van fondsen is het geen verrassing dat de EU de vrije pers, die deze corruptie aan de kaak kan stellen, wil beperken,’ gaf de Britse conservatieve parlementariër Philip Davies als commentaar.
(…ingekort…)

‘Extreem gevaarlijk totalitair regime’

De bekende Britse Europarlementariër Nigel Farrage noemde de EU vanwege al deze ontwikkelingen vorig jaar een ‘extreem gevaarlijke opvolger van de totalitaire regimes uit de 20e eeuw’. Brussel heeft volgens hem ‘de samenleving gecorrumpeerd door politieke correctheid, door de doctrine dat alleen de politieke elite kan en mag besluiten wat goed en slecht is’. De Europese Unie is in zijn ogen ‘aan de buitenkant een suikerzoete unie, maar van binnen duidelijk een dictatuur. En dat wordt steeds erger. Ieder land zou zonder de EU beter af zijn.’

 

Bron: XanderNieuws, 17-4-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s