Vrijspraak voor Pakistaanse christen

Een Pakistaanse rechtbank heeft een christen vrijgesproken die in 2007 de doodstraf kreeg opgelegd wegens blasfemie. Dit is de tweede vrijspraak in een blasfemiezaak nadat het hooggerechtshof in Pakistan de aanklachten tegen het tienermeisje Rimsha Masih verwierp.

De 42-jarige Younis Masih werd in 2005 door een imam beschuldigd van het beledigen van de profeet Mohammed. Het incident leidde tot geweld en verschillende huizen van christenen en een kerk raakten beschadigd. Een aantal christelijke gezinnen vluchtte naar veiliger gebieden. Masih verklaarde dat hij onschuldig was, maar werd in 2007 ter dood veroordeeld wegens blasfemie.

Vijf weken geleden presenteerde Masih’s advocaat tijdens een tweedaagse hoorzitting bewijsmateriaal dat de veroordeling in 2007 was gebaseerd op geruchten en gebrekkig bewijs. Dit leidde afgelopen week tot de vrijspraak van Masih. Hij heeft meer dan zeven jaar in de gevangenis gezeten.

De vrijlating van Masih komt negen weken nadat de rechtbank in de provincie Punjab een andere christen vrijsprak van blasfemie. De beschuldiging tegen de 55-jarige Barkat Masih was vermoedelijk een poging om beslag te kunnen leggen op het land op het land dat hij bezit.

Ook is het is bijna drie maanden geleden dat Rimsha Masih vrijkwam. Dit tienermeisje werd beschuldigd van het verbranden van pagina’s uit de Koran. Haar zaak zorgde ervoor dat de Pakistaanse wetten op godslastering opnieuw wereldwijd een onderwerp van discussie werden. De drie vrijgesproken christenen zijn overigens geen familie van elkaar. De naam Masih is een veelvoorkomende naam onder Pakistaanse christenen.

Bron: Open Doors, 11-4-2013

 

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s