Niet meer denken aan de dood

Kijk eens naar die geweldige samenvatting van het Oude Testament in Hebreeën 11. De schrijver zegt: ‘Denk eens na over deze mensen, deze helden in het geloof.’
Wat was hun geheim? Dat was alleen het feit dat ze zeiden: ‘Wij hebben hier geen blijvende stad, maar we zoeken de toekomende.’ Het waren allen mannen die zochten naar ‘de stad, die fundamenten heeft, welker Kunstenaar en Bouwmeester God is.’ Dat is het geheim.
En zoals we er hier aan herinnerd worden, moet het dus een essentieel onderdeel zijn van de identiteit van de christen. U ziet nogmaals het duidelijke onderscheid tussen de christen en de niet-christen. De niet-christen doet al het mogelijke om NIET aan de toekomende wereld te denken. Dat is het wat heel de vermaakcultuur van vandaag de dag inhoudt. Het is niet meer dan een geweldige samenzwering en poging niet meer na te denken en vooral om niet meer aan de dood en het leven na de dood te denken. Dat is typerend voor de niet-christen. Hij heeft aan niets zo’n grote hekel als aan het praten over de dood en de eeuwigheid.
Maar de christen is iemand die juist veel over deze dingen denkt en daarover peinst. Zij zijn de belangrijkste uitgangspunten en factoren, die heel zijn wereld en denkwijze beïnvloeden.

Bron: Lloyd Jones, De Bergrede (gelezen via CIP, 10-4-2013)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s