Voor en tegen blasfemie (= godslastering)

Een krantenkop in het RD van onlangs luidde: Dagen geteld voor blasfemieverbod. Christenen in Pakistan zouden uitermate verheugd zijn als dit bericht bij hen in de kranten zou verschijnen. De blasfemiewetgeving hangt namelijk als een molensteen om de nek van christenen in Pakistan en wordt nogal eens gebruikt om christenen onschuldig achter de tralies te krijgen. Verschillende christenen zitten jarenlange gevangenisstraffen uit op basis van -meestal- onterechte beschuldigingen dat zij lasterlijke woorden over de islam zouden hebben gesproken. De situatie van de ter dood veroordeelde Asia Bibi is iedereen bekend.
In Nederland is minder enthousiasme over de afschaffing van het blasfemieverbod. Christenen ervaren het als de zoveelste gebeurtenis waaruit blijkt dat de Nederlandse samenleving mijlenver is af komen te staan van haar christelijke wortels. Ik voel daar in zekere zin wel in mee, zeker met hen die pijn ervaren dat de bescherming van de eerbied voor Gods naam niet langer in onze wetgeving is verankerd.
Laten we ons tegelijkertijd realiseren dat dit opnieuw een krachtige aansporing is om werk te maken van het uitdragen van ons geloof in ons eigen leven. Laten we elkaar aansporen om heilig te leven voor Gods aangezicht, heilig in onze gedachten en in onze daden. Daardoor zal iets van de heerlijkheid van Christus en de eerbied voor Gods naam van ons afstralen naar de mensen om ons hen. Ik leer van onze broeders en zusters in landen waar het christelijk geloof volledig verboden is dat ze niet bij de pakken neerzitten, maar zich juist geroepen weten om in hun persoonlijk leven van de Heere te getuigen. Daar verandert welke wetgeving dan ook van de overheid niets aan.
Bron: Edwin, SDOK, 25-3-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s