Indonesische Ribur werd geslagen en gevangen om het Evangelie

Ribur is een jonge vrouw uit Indonesië. Zij volgde een bijbelschool omdat ze heel graag met anderen wilde delen waar haar hart vol van was: de liefde van Christus.
Vorig jaar mei was Ribur samen met haar vriend aan het evangeliseren onder moslims in de provincie Atjeh. Dat deden ze al langere tijd. Maar deze keer liep het slecht af. Ribur en haar vriend werden omsingeld door een groep dorpelingen, die hen begonnen te slaan met een zweep. Ze werden ondervraagd door het dorpshoofd, nogmaals geslagen en toen gearresteerd. Ribur zat twee maanden in een isoleercel. Ondertussen werd hard gezocht naar bewijzen om haar te veroordelen voor belediging van de islam, maar er werd niets gevonden.
Toen ze gearresteerd werd, bad Ribur om kracht van de Heilige Geest om sterk te zijn en te kunnen staan voor de waarheid. Tijdens de wekenlange opsluiting in de isoleercel mocht Ribur een Bijbel hebben. Iedere dag las ze in haar Bijbel en bracht ze tijd door in gebed. Dat bleef niet onopgemerkt. Een bewaker vertelde haar dat het de eerste keer was dat hij een christen zag bidden en in de Bijbel lezen. Het raakte hem.
Na zestig dagen werden Ribur en haar vriend vrijgelaten. Terugkijkend zegt ze: „In de gevangenis had ik Gods hulp en nabijheid ervaren. Nadat ik was vrijgelaten ervoer ik die nog steeds.” Ribur droomt ervan om mee te helpen met het stichten van een kerk in de provincie Atjeh.
Hoewel Indonesië geen officiële staatsgodsdienst heeft, is het het land met de grootste moslimpopulatie ter wereld. De radicale islam neemt in invloed toe en in de praktijk genieten moslims vaak een voorkeursbehandeling. In verschillende provincies hebben christenen te maken met dreiging van moslimextremisten en tegenwerking van lokale overheden. Kerken worden vaak als ‘illegaal’ bestempeld en vervolgens gedwongen gesloten en gesloopt.
Bron: SDOK, 2-4-2013

  • Lees ook nog:

Christenen in Indonesië voelen zich steeds vogelvrijer

Protesterende moslimgroepen dwingen christelijke kerken in Indonesië tot sluiting, verhinderen de bouw van nieuwe en krijgen het voor elkaar dat gebouwen worden gesloopt. Zelfs besluiten van de Hoge Raad worden genegeerd. Belaagde kerken moesten hun Paasweekeinde in de open lucht vieren.
Dat is te zien is in een reportage van NOS-verslaggever Michel Maas. Hij vertelt dat kerkgangers steeds vaker worden aangevallen, waarbij de aanvallers steeds meer geweld gebruiken. De overheid grijpt niet in. Volgens de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono heeft zijn land geen minderhedenprobleem.
Bron: NOS (gelezen via CIP, 2-4-2013)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s