‘Bimbam kerkklokken echt anders dan gebedsoproep islam’

Meer moskeeën in Nederland doen gebedsoproep

SGP-voorman Kees van der Staaij is erg ongelukkig met de islamitische gebedsoproepen in Nederland. Wat de SGP betreft, is het ‘hoe minder hoe beter’. Van der Staaij vindt dat ‘het bimbam van de kerkklokken’ wezenlijk anders is dan de islamitische gebedsoproep, die volgens hem een uiting is van de overheersing van de islam. Kerkklokken zijn er al eeuwen in Nederland, moslims nog maar net, stelt hij. Dat zegt hij in gesprek met EO de Vijfde Dag. Vanavond zenden zij een reportage uit (dit was dus afgelopen woensdag 20/3) over de 12 Nederlandse moskeeën die dagelijks oproepen tot gebed en de discussies die daarover worden gevoerd. Steeds meer moskeeën in Nederland doen namelijk een gebedsoproep.
Kees van der Staaij over de islamitische gebedsoproep: “Wij zijn er ongelukkig mee. Wat mij betreft hoe minder hoe beter. Wij vinden dat juist veel meer het christelijk geloof Nederland kenmerkt en niet de islam. Het bimbam van de kerkklokken, die al eeuwenlang te horen zijn, verschillen enorm met gebedsoproepen die vanaf moskeeën klinken. Die vinden in het Arabisch plaats en zijn bovendien een proclamatie van het islamitische  geloof.”
Volgens fractievoorzitter Hasan Küçük van Islam Democraten kent de nieuwe generatie hun rechten steeds beter (vaak veel beter dan hun plichten – noot AK) en zullen die steeds vaker hun bestuur oproepen toch een gebedsoproep te doen. De Haagse partij heeft zich afgelopen jaren ingezet om de besturen van moskeeën op de hoogte te brengen dat ze gewoon een gebedsoproep mogen doen.

Bron: CIP, 20-3-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s