Christelijke wijk in Lahore vernield

Op zaterdagavond 8 maart werden in de Pakistaanse stad Lahore honderd huizen van christenen in brand gestoken en vernield. De reden: een jonge man werd de dag ervoor gearresteerd en beschuldigd van blasfemie. De arrestatie was niet genoeg voor een groep moslims, ze wilden dat de politie de man zou uitleveren. Daarop vielen ze de christelijke wijk Badami Bagh aan.
Sawan Masih, de man die zich negatief zou hebben uitgelaten over de profeet Mohammed, werd door de politie gearresteerd. De arrestatie was bekendgemaakt via luidsprekers in een moskee en bracht een groep woedende moslims op de been. Huizen brandden af, winkels werden geplunderd en ook kerken waren het doelwit. Honderden christenen uit de wijk sloegen op de vlucht, maar er raakte niemand gewond.
Blasfemie, ofwel godslastering, is een zwaar vergrijp in Pakistan. Iemand die veroordeeld wordt voor blasfemie kan een levenslange gevangenis krijgen of zelfs ter dood worden veroordeeld, zoals Asia Bibi en Younis Masih.
Bekijk een video van de NOS over de verwoestingen in Badami Bagh.

Bron: SDOK 18-3-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s