Vijf hoofdredenen waarom de meeste gelovigen niet gedoopt zijn in de Heilige Geest

Er zijn 5 redenen waarom vele gelovigen niet gedoopt zijn in de Heilige Geest:

  1. Ze zijn er door één of ander theologisch argument VERSTANDELIJK van OVERTUIGD dat ze gedoopt zijn in de (Heilige) Geest op het moment dat ze wederom geboren werden. En ondanks het feit dat ze verslagen, krachteloos, leeg en vruchteloos zijn, blijven ze vast houden aan die misleiding.
  2. Ze voelen zich NIET WAARDIG GENOEG om de doop in de Heilige Geest te ontvangen. Feitelijk is het zo dat hoe onwaardiger jij je voelt en hoe groter jij jezelf ziet als zondaar, des te meer ben jij geschikt om de Heilige Geest te ontvangen – want de gaven van God worden enkel gegeven aan degene die zichzelf ziet als onwaardig om ze te ontvangen. Als jij je zonden beleden hebt, dan maakt het niet meer uit hoe onwaardig of ongeschikt jij bent. Halleluja!
  3. Ze GELOVEN NIET dat God een goede God is – Die Zijn gaven om niet geeft aan iedereen die er Hem om vraagt. Ze denken dat ze er een prijs voor moeten betalen – een paar goede daden doen, zoals vasten en bidden, voordat ze het kunnen ontvangen.
    Maar de gaven van God worden allemaal gratis gegeven – of het nu vergeving van zonden is of de doop in de Geest. Geen enkele gave van God kan gekocht worden. Vele gelovigen denken dat het hebben van geloof op zichzelf al moeilijk is. Jezus vergeleek geloven met drinken (zie Johannes 7:37-38 “…DRINK… GELOOF”). Het ontvangen van de Heilige Geest is zo eenvoudig als drinken. Zelfs baby’s weten hoe ze moeten drinken – en zij die nog maar net wederom geboren zijn kunnen gedoopt worden met de Heilige Geest. Dat is hoe het was in de eerste dagen – zoals we kunnen lezen in het boek “Handelingen van de Apostelen”.
  4. Ze HEBBEN GEEN DORST. Ze zijn niet wanhopig genoeg. Jezus sprak in een gelijkenis over een man die bleef kloppen op de deur van zijn buurman, TOTDAT HIJ ONTVING wat hij wilde hebben. Toen vervolgde Hij met te zeggen dat onze Hemelse Vader ook de Heilige Geest zou geven aan hen die er zó om vragen, zoeken en blijven kloppen (op de deur) zoals de man dat deed (lees Lucas 11:13 in de context van de voorgaande verzen, vanaf vers 5).
  5. Ze WACHTEN OP ÉÉN OF ANDERE ERVARING (tongentaal of een aanraking, etc.) net zoals een ervaring waar ze over gehoord hebben in een getuigenis van iemand. Ze staan er niet bij stil om het aan God over te laten om te beslissen welke gave of manifestatie het beste voor hen is. De Heilige Geest wordt ontvangen door eenvoudig geloof.
    Bid, en u zal gegeven worden (Galaten 3:2 en Lucas 11:9-13). Wacht niet op gevoelens, maar vraag God om je verzekering te geven. Laat het vervolgens aan Hem over hoe Hij jou die zekerheid zal geven. Gaf Hij je ook niet de zekerheid dat je zonden je zijn vergeven en dat je Zijn kind bent? Op diezelfde manier kan Hij jou de zekerheid geven dat Hij je vervuld heeft met de Heilige Geest. Wat jij nodig hebt is geen ervaring, maar KRACHT (Handelingen 1:8).

DUS: DORST – GELOOF – en ONTVANG. Nu is de toegestane tijd. Vandaag is de dag van redding.
Dan ZAL de Geest van de HEERE over u vaardig worden en u zult samen met hen profeteren; U ZULT IN EEN ANDER MENS VERANDERD WORDEN (1 Samuel 10:6).
Bron: Zac Poonen, HET WOORD VOOR DE WEEK, Maart 2013 (2)

 

NOOT A. Klein:
Zie eventueel onze GRATIS studies:

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s