‘Evangelische beweging houdt zichzelf voor de gek’

De talloze hypes binnen de evangelische beweging zijn een gevaarlijke ontwikkeling. “Wij hebben het geloof ingewikkeld gemaakt en houden daarmee onszelf voor de gek,” schrijft zendeling Hans Frinsel in ‘De Oogst’, het blad van Tot Heil des Volks. In duidelijke bewoordingen maakt de zendeling en schrijver, zelf behorend tot de pinksterbeweging, duidelijk dat de evangelische praktijk fors afwijkt van de leer van de twaalf apostelen.
Het valt Frinsel op dat evangelische kerken vaak de gevestigde kerken verwijten maken. Zo zouden zij het Evangelie hebben verborgen achter veel theologie en een uitgebreide liturgie. “Maar de evangelisch-charismatische beweging heeft net zoveel of nog meer ingewikkelde stokpaardjes en nieuwe gebruiken toegevoegd,” zegt Frinsel.
Als voorbeelden noemt de zendingswerker hypes als:

  • succesformules voor gemeentestichting,
  • modellen voor laagdrempelige gemeentes of megakerken,
  • onfeilbare succesformules voor gebedsverhoringen en
  • bevrijdingsleringen in alle vormen en maten.

Frinsel merkt op dat de apostel Paulus in 2 Korinthiërs 11:3 al waarschuwde voor zaken die ons afleiden van de eenvoudige en loutere toewijding aan Christus. Ook citeert hij 2 Timotheus 3:4, ‘Want er zal een tijd komen dat zij de gezonde leer niet zullen verdragen’.
Bron: CIP, 8-3-2013

NOOT A. Klein:
Zie eventueel onze GRATIS studie:
Podium en Gemeente(Schriftuurlijke richtlijnen, praktische wenken en raadgevingen voor hen, die in een Gemeentelijke bediening staan).

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Voor u gelezen, Werkers in Gods dienst en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s