Massale arrestaties christenen in Eritrea

Eritrea heeft afgelopen week tijdens verschillende invallen zeker 85 christenen gearresteerd. Dat meldt Open Doors, een organisatie die wereldwijd vervolgde christenen steunt. De gearresteerde christenen behoorden tot een in Eritrea niet-toegestane denominatie. Sinds januari werden in totaal al meer dan 125 christenen gearresteerd.
Vorige week dinsdag werden in een stad in het westen van Eritrea ten minste 40 christenen opgepakt. Een dag later werden in diezelfde regio nog eens 45 christenen meegenomen naar het politiebureau. Lokale christenen verwachten dat er deze week nog meer arrestaties volgen.
“De Eritrese autoriteiten maken er overduidelijk geen geheim van dat ze actie voeren tegen christenen die samenkomen buiten de toegestane kerken. De arrestaties vonden plaats op klaarlichte dag”, legt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling uit. “De politie arresteerde een aantal christenen thuis, anderen werden op hun werk opgepakt. Onze bronnen vertelden dat de arrestanten lopend naar het politiebureau werden gebracht en dat ze geslagen werden tijdens het lopen.”
Sinds 2002 zijn in Eritrea alleen de Eritrese Orthodoxe Kerk, de Lutherse Kerk, de Rooms-Katholieke Kerk en de islam toegestaan. Eritrea zegt dat de christenen die buiten deze kerken samenkomen, in het geheim bezig zijn met het verstoren van vrede en eenheid in het land. Lokale christenen laten Open Doors weten dat ze erg geschrokken zijn door de vijandigheid van de autoriteiten ten opzichte van hen.

Bron: Open Doors, 4-3-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s