De kracht van de Heilige Geest

Zij die onderweg gingen naar de bovenkamer hielden heel veel van Jezus. Ze waren meelevend en zelf-opofferend. Maar ze waren nog niet gekwalificeerd om Zijn getuige te zijn. Het vereist meer dan liefde voor Jezus en bewogenheid voor de zielen van de mens om gekwalificeerd te zijn als Zijn getuige.
Ze hadden onderwijs ontvangen aan de school van Christus. Ze hadden de zieken genezen, demonen uitgeworpen en wonderen verricht. Ze hadden gezien hoe Jezus bekleed was met Zijn eeuwige glorie op de berg.
Ze waren dichtbij toen Hij bloed zweette terwijl Hij bad en ze hebben Hem zien hangen aan het kruis. Ze hadden gezien dat Hij was opgestaan, hebben het lege graf aanschouwd, met Hem gegeten en gesproken terwijl Hij een verheerlijkt lichaam had. Ze hebben Hem zelfs zien opstijgen naar de hemel! Maar ze waren er nog steeds niet klaar voor om Zijn getuige te zijn.
Waarom kon Petrus niet naar die menigte te Jeruzalem gaan en direct getuigen van Zijn opstanding? Had Hij dit niet met eigen ogen gezien? Hij had toch zo kunnen verkondigen “Jezus leeft! Hij is opgestegen naar de hemel! Bekeert u!”.
Petrus doet een krachtige uitspraak naar de hogepriesters: “wij zijn getuigen van deze dingen en ook de Heilige Geest, die God hun gegeven heeft, die Hem gehoorzaam zijn” (Handelingen 5:32).
Door de woorden van de Heilige Geest die door Petrus heen sprak werden de priesters in hun hart geraakt. “Toen zij dit hoorden, ontstaken zij in woede en wilden hen ter dood laten brengen” (Handelingen 2:33). De Heilige Geest had ook door Petrus gesproken op de dag van Pinksteren, en een ieder die het hoorde werd diep in het hart getroffen (Handelingen 2:27).
Stephanus, vervuld met de Heilige Geest, predikte tegen de religieuze leiders: “Hardnekkigen en onbesnedenen van hart en oren, gij verzet u altijd tegen de Heilige Geest; gelijk uw vaderen, zo ook gij … Toen zij dit hoorden, sneed het hun door het hart en zij knersten de tanden tegen hem” (Handelingen 7:51, 54).
Wanneer u terugkeert van het zoeken van Gods aangezicht, vol van de Heilige Geest, dan zult u in staat zijn om met vrijmoedigheid tegenover uw collega’s, familie en iedereen te staan. En uw getuigenis zal zeker één van de twee reacties uitlokken. Ze zullen het of uitschreeuwen van “Wat moeten we doen om gered te worden!” of ze zullen u het liefst de mond willen snoeren en sluiten de oren, in het ergste geval willen ze u doden! U zult een woord spreken die dwars door het hart gaat. Het verschil wordt gevonden in de kracht van de Heilige Geest.
Bron: David Wilkerson, Teen Challenge.nl, 8-2-2013

NOOT A. Klein:
Zie eventueel onze GRATIS studies:

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Evangelisatie, Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s