Vernietig de bolwerken van Satan in je gedachten

De zorg van David voor de glorie van Gods naam en de glorie van Gods volk is opmerkelijk, toen hij zag dat Goliath Israël bedreigde. Tegen de mannen die bij hem stonden zei hij: Wie is deze onbesneden Filistijn wel, dat hij de gelederen van de levende God durft te honen? (1 Samuel 17:26). Terwijl de Israëlieten net zo ongelovig waren als hun voorvaderen, die 40 jaar in de wildernis hadden rond getrokken, wist David maar al te goed wat God had gedaan met de Kanaänitische reuzen door de hand van Jozua en Kaleb. En dus bood hij zichzelf aan, om te gaan vechten met Goliath.
Toen Saul David uitlachte vanwege zijn jeugd (David was toen waarschijnlijk ongeveer 17 jaar oud), vertelde David aan Saul enkele gebeurtenissen uit zijn privéleven, die hij nog niet eerder aan iemand anders verteld had – zelfs niet aan zijn ouders. Hij vertelde aan Saul, ”Uw dienaar weidde de schapen van zijn vader, en kwam er een leeuw of een beer die een schaap van de kudde wegnam, dan ging ik hem achterna, sloeg hem neer en redde het uit zijn bek. En als hij mij dan aanviel, greep ik hem bij zijn baard, sloeg hem neer en doodde hem. Uw dienaar heeft zowel leeuw als beer verslagen.” (1 Samuel 17:34-36). David moet geweten hebben van wat Samson deed toen de Geest van God op hem kwam. Dus nadat Samuel hem gezalfd had, voelde David dat God ook hem zou helpen, net zoals Hij Samson geholpen had. En God hielp hem.
Hoeveel herders in Israël zouden achter een leeuw aan gaan om slechts een klein en nietig lammetje te redden? Toen God zag welk een zorg David had voor het kleinste lammetje van zijn kudde, besloot Hij dat David geschikt was om de herder van Israël te worden. Op het moment dat Satan grip krijgt op een zwakke broeder, dan is het de taak van de herder om achter Satan aan te gaan in een geestelijke oorlogsvoering om zo die broeder te redden van de greep van Satan. Dat is het soort herder waar God vandaag naar op zoek is.
Dit verhaal leert ons ook dat we eerst de vijanden in ons privéleven moeten verslaan, voordat we publiekelijk Goliath kunnen verslaan. Als je de leeuw en de beer niet hebt verslagen in je privéleven, verbeeld je dan niet dat God je zal roepen om je publiekelijk met Goliath te meten. Velen zouden graag een publiekelijke bediening hebben die Satans bolwerken vernietigd. Ze moeten eerst echter beginnen met het vernietigen van Satans bolwerken in hun eigen gedachten. Ze moeten eerst in hun privéleven laten zien dat ze een zorg hebben voor de Naam van God en voor de kleine lammetjes.
Saul zei toen tegen David, dat hij op zijn minst het harnas van Saul moest aantrekken. Dat zou wat bescherming bieden tegen Goliath. Moest David vertrouwen hebben in het harnas van Saul of in God? Uiteindelijk trok David alles weer uit en ging hij naar voren in vertrouwen op God alleen. David zei tegen de Filistijn: “U komt naar mij toe met een zwaard, met een speer en met een werpspies, maar ik kom naar u toe in de Naam van de HEERE van de legermachten, de God van de gelederen van Israël, Die u gehoond hebt” (vers 45). David doodde vervolgens Goliath met een enkele steen om hem daarna het hoofd af te hakken met Goliaths eigen zwaard.
Dit is hoe we vandaag de dag tegen Satan in moeten gaan. En God gebruikt Satans eigen wapens (Goliaths eigen zwaard) om hem te vernietigen. “Door de dood, vernietigde Hij hem die de macht over de dood had” (Hebreeën 2:14). Toen Goliath eenmaal dood was, renden de overige Filistijnen weg (1 Samuel 17:51). Dit leert ons dat als we eenmaal die grote zonde in ons leven hebben gedood (“de zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt” – Hebreeën 12:1), dan zullen we ontdekken dat we ook vele andere zonden in onze levens hebben overwonnen.

Bron: Zac Poonen, HET WOORD VOOR DE WEEK, Februari 2013 (1)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Demonische invloed/bezetenheid etc., Voor u gelezen, Werkers in Gods dienst en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s