Het offer van Samrita

Samrita is een jonge vrouw uit Maleisië. Een paar jaar geleden bekeerde ze zich vanuit de islam tot het christendom. Sindsdien wil haar man Uda niets meer met haar te maken hebben. Hij is van haar gescheiden en heeft hun twee kinderen van haar afgenomen.
Samrita groeide op met een vader die vaak dronken was. Ze voelde zich niet geliefd door haar familie en greep de kans aan om uit huis te gaan toen ze Uda ontmoette, waarmee ze trouwde… De eerste jaren van hun huwelijk waren goed, maar na een paar jaar begon Uda drugs te gebruiken en sloeg hij Samrita regelmatig.

Op zoek naar vrede
Hoewel Uda alleen in naam moslim was en nauwelijks een moskee bezocht, werd Samrita ook moslim doordat ze met hem trouwde. Bij gebrek aan aandacht van haar man, ging Samrita op zoek naar vrede binnen de islam. Ze bad vijf keer per dag, kleedde zich als een moslima, ze reciteerde de Koran en ze plande zelfs een pelgrimsreis naar Mekka.

Bekering
Terwijl Samrita op zoek was naar innerlijke vrede in de islam, vond haar vader, de voormalige alcholist, vrede in Jezus Christus. Hij bekeerde zich tot het christendom en deelde zijn geloof met zijn 13 kinderen, inclusief Samrita. Samrita bezocht haar familie elke maand en ze was onder de indruk van de verandering die haar vader had doorgemaakt. Ze raakte geïnteresseerd in het christendom en twee jaar later bekeerde zij zich ook. Haar man Uda wist van niets.

Alleen
Samrita hield haar geloof een paar jaar voor zichzelf. Ze bad in stilte, ze las alleen de Bijbel als Uda niet thuis was en ze bezocht stiekem christelijke bijeenkomsten. Maar op een dag ontdekte Uda haar Bijbel. Hij vervloekte haar en stuurde haar het huis uit. Samrita werd gedwongen om haar twee kinderen, Lili van tien en Faiz van vijf, achter te laten.
Sindsdien wil Uda niets meer te maken hebben met Samrita. Voor Samrita is dit erg moeilijk, maar ze haalt bemoediging uit Mattheus 10:37: ‘Wie vader of moeder liefheeft boven Mij, is Mij niet waard; en wie zoon of dochter liefheeft boven Mij, is Mij niet waard.’ Inmiddels heeft Uda toestemming gegeven dat Samrita haar kinderen zo nu en dan mag zien. Maar hij heeft haar verboden om haar geloof te delen met de kinderen. Samrita doet dat echter wel, maar… heel voorzichtig en in het geheim.
Bron: SDOK, 4-2-2013 

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Getuigenis, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Het offer van Samrita

  1. Mariet zegt:

    Ik herken me helemaal in wat ze heeft meegemaakt. Ook ik heb hetzelfde meegemaakt,daarom wens ik haar heel veel zegen en rust toe in het volbrachte werk van Jezus onze redder. Hij heeft met dit alles een volmaakt plan en de Here Jezus weet dit alles. Blijf maar dicht bij Hem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s