Eindtijd waarden

God is bezig met een geheim werk. Hij richt een hongerig volk op die steeds meer en meer ontevreden raakt met het vleselijke, wereldse systeem zoals die nu bestaat, zelfs binnen de kerk. Deze mensen die hongerig zijn naar God zeggen tegen zichzelf: “Dit is het niet, er moet iets meer zijn. Alle grootsheid en sensatiezucht maakt ons enkel leeg en droog. We willen meer! Meer dan entertainment, meer dan grote, opzichtige gebouwen. Meer dan een oppervlakkig evangelie vertelt door grote, bekende namen. We willen diepere waarden, we willen Jezus zien! We willen het smetteloze gewaad van gerechtigheid, we willen terug naar het doen van dingen in volkomen afhankelijkheid van God”.
Ik zie dit overal vandaag de dag – gedesillusioneerde Christenen die op zoek zijn naar echtheid. Mensen in de kerkbanken beginnen te vasten en te bidden, zij zijn nu degene die in tranen uitbarsten tussen het voorhuis en het altaar. Ze roepen het uit naar meer diepgang, meer eeuwigheidswaarde vanuit de kansel. Als de voorganger van hun gemeente een egocentrisch pad gaat bewandelen, dure dromen nastreeft dan zullen ze naar buiten gaan op zoek naar een plaats waar hun diepste geestelijke noden vervuld zullen worden.
Ik weet dat het een feit is dat veel gelovigen delen in mijn eigen wanhopige honger naar een dieper werk van God in de kerk en de bediening vandaag de dag. Er lijkt een geheim ondergronds netwerk van mannen van God te zijn die zichzelf ontdoen van alles, volkomen gestript worden, die zichzelf vernederen en terugkeren naar de binnenkamer van gebed. Onlangs had ik een ontmoeting met een aantal dienaren uit allerlei denominaties, deze mannen baden zes tot acht uur per dag, ze waren aan het vasten. Sommige van deze geliefde mannen van God treuren over de omstandigheden in de kerk van vandaag de dag. God openbaart aan alle biddende mensen dat er een glorieus nieuw werk van de Geest op ieder moment kan uitbreken. God zal alles laten schudden dat maar geschud kan worden.[1] Hij zal alle oude politieke, afgegleden, kerkelijke systemen neerhalen. Hij zal de formele, superkerk structuur verstoten. Hij zal alle zelf-bevorderende en op zichzelf wijzende bedieningen uit Zijn nabijheid verjagen.
Wees eens eerlijk heiligen van God. Bent u werkelijk tevreden met het religieuze systeem van vandaag de dag, en in het bijzonder die van uw kerk? Sommigen zijn dat misschien, maar de meesten worden niet voorzien in hun noden. Ik geloof dat we van de weg van ware geestelijkheid zijn afgeraakt. De geestelijke magerheid van zoveel Christenen vandaag is een direct resultaat van het wandelen in het vlees – van het proberen om werk in het Koninkrijk te doen op eigen kracht, met wereldse methoden. Onze waarden zijn geperverteerd en verdraaid!
We zouden ons moeten schamen! We vervangen eeuwige zaken voor tijdelijke dingen. We hebben evangelisten en leraren die gespecialiseerd zijn in het verkondigen aan gelovigen hoeveel God aan hen verschuldigd is. De nadruk wordt steeds meer gelegd op materiële zegeningen en steeds minder op de geestelijke. Volgens sommigen is het ons recht om rijk en succesvol te zijn, en is het ons recht om immuun te zijn voor alle pijn.
(…ingekort…)
We bewegen in een rap tempo in de richting van wat de eindtijd noemen. We kunnen dus maar beter een hemelse visie op heiligheid[2] en nederigheid in bezit hebben. De tijd van beproeving komt met een razendsnel tempo op ons af. Het zal meer vereisen dan slechts een doctrine of een bepaalde leer om ons hier doorheen te brengen. We zullen de Heer in al Zijn volheid moeten leren kennen! We kunnen beter ons ogen gericht houden op eeuwige waarden, want alleen het geestelijke zal overblijven. Alleen geestelijke mensen zullen begrijpen wat er gaande is en niet mat worden. We moeten in contact komen met het denken van de Geest zodat we niet omver geworpen worden door de hevige veranderingen die er aan zitten te komen. We moeten onszelf naar een plaats brengen waar we niets te verliezen hebben. We moeten weglopen van alle rotzooi in onze levens – want we zullen het hoe dan ook verliezen.

  • Hoeveel van God bezit u in dit laatste uur van ineenstorting en vrees?
  • Hoe werelds bent u?
  • Hoe vergankelijk zijn uw verlangens?

Zorg dat uw waarden gezeefd en gezuiverd worden door de Geest van God! Hoeveel van de wereld heeft uw interesse – hoeveel tijd besteed u aan het najagen van dingen die uiteindelijk niets uitmaken?
Lees meer >>>
Bron: David Wilkerson, Teen Challenge.nl, 26 januari 2013

NOOT A. Klein:
Zie eventueel onze GRATIS studies:
[1] God gaat in de eindtijd de Gemeente/Kerk en de wereld schudden
[2] Heiligmaking

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Eindtijdstudie, Heiliging, Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s