Iraanse pastor voorgeleid voor hooggerechtshof

De Iraans-Amerikaanse voorganger Saeed Abedini is maandag voorgeleid voor een hooggerechtshof in Iran. Abedini staat terecht voor christelijke activiteiten. De advocaat van Abedini verwacht de uitspraak van de rechter volgende week, schrijft Open Doors.
Abedini werd in juli gearresteerd en voor één dag vastgehouden. Eind september werd hij opnieuw gearresteerd tijdens een huiszoeking in de woning van zijn ouders, waar Abedini op dat moment verbleef. Iran beweert dat Abedini zich schuldig heeft gemaakt aan het overhalen van moslimjongeren om christen te worden. De straf op deze aanklacht is een lange gevangenisstraf of zelfs de doodstraf.
Abedini bekeerde zich in 2000 tot het christendom. Hij was betrokken bij de start van Iraanse huiskerken toen hij in 2004 zijn vrouw Nagmeh ontmoette. Sinds 2005 woont het echtpaar in de Verenigde Staten. Abedini heeft een dubbel staatsburgerschap.
Abedini kwam regelmatig in Iran omdat hij betrokken was bij de bouw van een weeshuis. Een overeenkomst met de Iraanse veiligheidsdienst in 2009 gaf Abedini de vrijheid om Iran te bezoeken voor humanitaire activiteiten. Voorwaarde was wel dat Abedini geen contact zou leggen met Iraanse huiskerken.

Bron: Open Doors, 22-1-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Getuigenis, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s