PVV: ‘Verdient islamistisch Egypte subsidie?’

PVV-Europarlementariër Laurence Stassen is verbijsterd over de toegezegde EU-steun aan het politiek onrustige Egypte: “Onder leiding van Morsi glijdt Egypte af naar een islamitische dictatuur“.
Met fractiegenoot Lucas Hartong heeft zij vragen over de kwestie ingediend bij Van Rompuy.

Vijf miljard
Als voorzitter van de Europese Raad kondigde Herman van Rompuy zondag een steunpakket voor Egypte aan om het veronderstelde democratiseringsproces daar te bespoedigen. Het gaat om ruim vijf miljard leningen en subsidies, die de EU verstrekt in samenwerking met financiële instellingen. “Op de weg naar de verankering van de democratie zal de EU aan uw zijde staan als vriend, buur en partner”, aldus Van Rompuy in Caïro.

Lidstaten
De PVV’ers willen weten hoe Van Rompuy de toegezegde vijf miljard uit de Europese begroting denkt te kunnen halen en hoe de controle op de effectiviteit van de subsidie eruit ziet. Stassen en Hartong vragen zich af in hoeverre de lidstaten in de beslissing gekend zijn en hoe zij er tegenover staan. Bovendien vindt de PVV het merkwaardig dat er democratiseringssubsidie wordt verstrekt “terwijl minderheden in Egypte na de ‘revolutie’ steen en been klagen over de achteruitgang van de democratische grondwaarden”.

‘Europese geest?
De sharia, de islamitische religieuze wet, gaat de basis vormen van nieuwe Egyptische wetgeving. Is Van Rompuy ervan op de hoogte dat de sharia afvalligheid van de islam bestraft met de dood, zo vragen de PVV’ers zich af. En: “Bent u van mening dat een land dat een dergelijke grondslag heeft, subsidiewaardig is en de ‘Europese geest’ vertegenwoordigt?”

Bron: KatholiekNieuwsblad.nl, 14-1-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s