Geloof in wederkomst moet leiden tot godvruchtig leven

“Het doel van Jezus’ wederkomst is niet om ons nieuwsgierig te maken naar de exacte datum of tijd, maar is: klaar zijn voor Zijn terugkeer,” zegt voorganger Greg Laurie. Onlangs sprak hij in zijn eigen Harvest Church te Riverside, Californië, over hoe christenen zich kunnen voorbereiden op de aanstaande terugkeer van Christus. Laurie benadrukt dat de Bijbel niet zonder reden 318 keer in 260 hoofdstukken verwijst naar de wederkomst, schrijft The Christian Post.
Hij baseert zich op Lukas 12:35-40[1]: ‘Laten uw lendenen omgord zijn en de lampen brandend. En u, wees gelijk aan mensen die op hun heer wachten, wanneer hij terugkomt van de bruiloft, om hem, als hij komt en klopt, meteen open te doen. Zalig zijn die slaven die de heer bij zijn komst wakend zal vinden. Voorwaar, Ik zeg u, dat hij zich zal omgorden en hen aan tafel zal nodigen en bij hen zal komen om hen te dienen. En als hij komt in de tweede nachtwake of als hij komt in de derde nachtwake en hen zo aantreft, zalig zijn die slaven. Maar weet dit, dat als de heer des huizes geweten had op welk moment de dief komen zou, hij gewaakt zou hebben, en niet in zijn huis zou hebben laten inbreken. U dan, wees ook bereid, want op een uur waarop u het niet zou denken, zal de Zoon des mensen komen.

Alert zijn
Volgens Laurie heeft dit Bijbelgedeelte een speciale betekenis voor christenen die deel uit maken van de huidige generatie. “Petrus vroeg na deze verzen: ‘Heere, spreekt U deze gelijkenis tot ons, of ook tot allen?’ Waarna Jezus antwoordde: ‘Wie is dan de trouwe en verstandige rentmeester, die de heer over zijn huisbedienden zal aanstellen om aan hen op de juiste tijd het voedsel te geven dat hun toekomt? Zalig de slaaf die door zijn heer bij zijn komst zo handelend aangetroffen zal worden’ (vers 42 en 43). Gelovigen zouden dan ook alert moeten zijn. Jezus roept ons op om voorbereid te zijn, ongeacht wanneer Hij komt. Nooit eerder was een generatie dichterbij Zijn terugkeer dan wij.
Naast waakzaamheid roept Laurie ook op tot de bereidheid om het Evangelie te verspreiden. “Pak jullie koffers en trek comfortabele schoenen aan,” zegt hij. “Met andere woorden, wordt betrokken bij activiteiten waarbij u zich niet schaamt voor Zijn terugkeer.” Verder roept hij op om meer op Jezus te gaan lijken. “Iedere dag is Hij de Heer van ons leven. Hij is Heer als als je naar de kerk gaat. Hij is Heer als je naar de film gaat. Hij is Heer als je naar je werk gaat en ook als je gaat dineren.” Dat houdt volgens Laurie ook in dat het niet de tijd is om te feesten en te drinken. “Wees onder invloed van de Heilige Geest in plaats van dronken door sterke drank.”

Godvruchtig leven
“Als we geloven dat Jezus terugkomt, zou dat moeten leiden tot een godvruchtig leven.” Laurie citeert Romeinen 13:11-13, ‘En dit te meer, omdat wij het beslissende tijdstip kennen, namelijk dat de tijd reeds is aangebroken dat wij uit de slaap ontwaken. Want nu is de zaligheid dichter bij ons dan toen wij tot geloof kwamen. De nacht is ver gevorderd en de dag is nabij gekomen. Laten wij dus de werken van de duisternis afleggen en de wapens van het licht aandoen. Laten wij, als op klaarlichte dag, op een gepaste wijze wandelen, niet in zwelgpartijen, niet in dronkenschappen, niet in slaapkamers en losbandigheden, niet in ruzie en afgunst.’
“Blijf uit de buurt van immorele handelingen,” gaat de voorganger verder. “Voor- of buitenechtelijke seks is zonde tegen God. Zoeken naar pornografie is als benzine op vuur werpen.” Hij benadrukt niet te weten wanneer het einde van de wereld plaatsvindt. “Maar misschien is het einde dichterbij dan we denken. Bent u er klaar voor om God te ontmoeten?
Bron: CIP, 9-1-2013

[1] NOOT A. Klein:
Voor de uitleg van dit vers (en andere Bijbelverzen, die gaan over de wederkomst van de Here Jezus Christus) zie onze studie: Opeenvolgende profetische gebeurtenissen, deel 11: De gelijkenissen over de wederkomst nader bekeken“.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Heiliging, Voor u gelezen, Wederkomst van Christus en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s