Egyptische grondwet leidt tot ‘islamitisch kalifaat’

De nieuwe Egyptische grondwet zal leiden tot “een islamitisch kalifaat” met de sharia als basis, zegt bisschop Kyrillos William, administrator van het koptisch-katholieke patriarchaat van Alexandrië. Dat meldt Christian Today.
“Wij hadden gehoopt op een grondwet voor alle Egyptenaren, maar in plaats daarvan krijgen we een grondwet die slechts representatief is voor een deel van de bevolking”, zeg William. “We zien aan de religieuze oriëntatie van deze grondwet dat de weg voor een islamitisch kalifaat wordt voorbereid.
Met de koptische-katholieke bisschoppen Joannes Zakaria van Luxor en Antonios Aziz Mina van Giza meent William dat de nieuwe grondwet een bedreiging vormt voor de vrijheden van de Egyptische burgers. Ze veroordelen de nieuwe grondwet als een fundamentele aanval op de rechten van de mens.
“In de grondwet wordt voortdurend verwezen naar het islamitisch recht als basisreferentie. President Morsi heeft ons een moderne en democratische staat beloofd, maar wij geloven niet dat deze grondwet in het verlengde daarvan ligt”, aldus William.
Volgens bisschop Zakaria zijn met name religieuze minderheden en vrouwen het slachtoffer van de nieuwe grondwet. De bisschoppen vrezen dat vrouwen zullen worden gedwongen om een sluier te dragen en dat (gedwongen) huwelijken van minderjarige meisjes legitiem zullen worden in overeenstemming met de sharia.
Volgens Zakaria drukten vooral radicale moslims hun stempel op de nieuwe grondwet. “Onder president Mubarak was het al moeilijk om nieuwe kerken te bouwen. Het wordt nu nog moeilijker om daarvoor toestemming te krijgen.”
Bron: Katholiek Nieuwsblad, 9-1-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s