Bijbel speelt rol in Israëlisch vredesbeleid

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en president Shimon Peres hebben zich de afgelopen week beiden beroepen op de Bijbel bij het bespreken van Israëls ambities en beleid inzake vrede in de regio.
In een toespraak tot christelijke leiders aan de vooravond van Nieuwjaar stelde Peres dat Israël volgens de Schrift, zowel het Oude als het Nieuwe Testament, verplicht is naar vrede te streven. Peres zei dat Israël vrede heeft nagestreefd en dat het nu aan zijn vijanden is om te beslissen of ze verder willen gaan of doorgaan met strijden.
Netanyahu leek het antwoord op dat raadsel al te weten en citeerde uit het boek Exodus als reden zich niet overhaast in een noodlottig vredesakkoord met de Palestijnse Autoriteit te storten.
Het eerste hoofdstuk van Exodus vertelt over een nieuwe koning[1] over Egypte, die Jozef niet gekend had (zie Exod. 1:8 – noot AK) en vervolgens de kinderen van Israël mishandelde. “Net zoals het toen was, zo is het vandaag,” zei Netanyahu.
Ga naar Israël Today
Bron: Israël Today (gelezen via het CIP op 7-1-2013) 

[1] NOOT A. Klein:
Bovenstaand artikel lees ik zojuist en gisteren (6-1-2013) is er een studie met de titel Een nieuwe koning (n.a.v. Exodus 1:8) geplaatst op ons Bijbelstudie-weblog. Klik op onderstaande link als u het artikel wilt lezen:

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s