Messiaanse gemeente: “We zijn niet bescheiden over Jezus”

“We zoeken geen problemen, maar we zijn niet bescheiden over Jezus en we houden Hem niet verborgen,” vertelt Meno Kalisher. Hij leidt een gemeente in Jeruzalem die zich voor het Evangelie niet schaamt. “We zijn niet het juiste adres voor wie een gemakkelijk en rustig leven wil,” zegt Kalisher in het Reformatorisch Dagblad.
De messiaanse gemeenten in Israël groeien gestaag, aldus de voorganger. Vijfendertig jaar geleden waren er nog maar 200 gezinnen van gelovigen. Nu zijn er 120 evangelische gemeenten in Israël met gemiddeld zo’n honderd mensen.
Politieke opinies onder de Messiaanse kerkleiders lopen uiteen, maar volgens Kalisher vinden “de meesten” dat God het land aan het volk Israël gaf. “We bidden dat God de Palestijnen genadig is. Ik ontzeg de Palestijnen geen eigen staat. Ik heb niets op hen tegen. Maar als ze hun vlag plaatsen op land dat God hun niet gaf, laten ze dan oppassen Hem niet tegen te staan,” aldus Kalisher in het RD.
Lees hier meer in het Reformatorisch Dagblad.

Bron: Reformatorisch Dagblad (gelezen via CIP, 13-12-2012)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Evangelisatie, Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s