EU: Christendom moet beledigd kunnen worden, islam niet

Het christendom moet beledigd kunnen worden maar de islam niet. Dat is althans de strekking van wat de Europese Unie tegenwoordig verstaat onder ‘vrijheid van meningsuiting’. De EU heeft Polen op de vingers getikt omdat het een ‘shock rocker’ vervolgt die de katholieke kerk een ‘moorddadige sekte’ noemt en tijdens één van zijn concerten een Bijbel aan stukken scheurde. Het kwetsen van religieuze gevoelens is volgens Brussel echter een groot goed in Europa – behalve als het om moslims gaat.

Verscheurde Bijbel
Adam Darski is de frontman van de Poolse death metal band Behemoth. Het hoogste gerechtshof in Polen heeft onlangs de vrijspraak van Darski door de rechtbank in Gdansk nietig verklaard, waardoor hij alsnog vervolgd kan worden voor het verscheuren van een Bijbel in 2007 en het kwetsen van de religieuze gevoelens van de overwegend katholieke Polen.
Darski betoogde aanvankelijk met succes dat het concert enkel voor zijn fans werd gegeven en er dus geen ‘religieuze gevoelens’ van mensen werden gekwetst, omdat er toch geen christenen aanwezig waren. Het hoogste gerechtshof zag dit echter anders en heeft de zaak terugverwezen naar de rechtbank in Gdansk. De ‘shock rocker’ riskeert nu een 2 jaar durende gevangenisstraf.

EU huldigt ‘shockerende’ denkbeelden
De EU springt is echter voor hem in de bres gesprongen. Op zich al vreemd, aangezien de relatie tussen kerk en staat nog altijd een strikt interne aangelegenheid van de lidstaten is. Niettemin voelde de EU Commissie zich genoodzaakt de Poolse justitie te berispen: Darski mag niet worden veroordeeld omdat dit tegen de ‘Europese waarden’ ingaat.
De EU staten moeten internationale verdragen zoals de EU mensenrechtenconventie, die ook door Polen werd ondertekend, respecteren, betoogt de Commissie. Het recht op vrije meningsuiting beschermt niet alleen geaccepteerde denkbeelden, maar ook ‘beledigende, shockerende of verontrustende’ ideeën, aldus de Europese autocraten.

Polen boos: Islam mag niet worden beledigd, christendom wel
In Polen valt de Brusselse terechtwijzing bepaald niet in goede aarde. Volgens de nieuwsdienst Interia zijn diverse Poolse parlementariërs hevig gepikeerd vanwege de inmenging van de EU. Veel Poolse christenen vinden het bovendien oneerlijk dat de EU belediging van de islam of homoseksuelen wél bekritiseert, maar degenen die het christendom beledigen juist verdedigt.
Lees meer>>>

Bron: XanderNieuws, 15-12-2012

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s