Oezbekistan laat christelijk materiaal vernietigen

Oezbekistan heeft opdracht gegeven meer dan 1.300 boeken, 2.500 folders en flyers, 50 tijdschriften, 200 video’s en 350 cassettebandjes met een christelijke boodschap te laten vernietigen. De materialen waren van een protestantse gelovige uit de buurt van de Oezbeekse hoofdstad Tashkent. Hij kreeg een boete van zo’n 3.000 euro.
De christelijke materialen werden gevonden in de achterbak van de auto van Vadim Shim en in een garagebox. Die garagebox was niet van Shim, maar toch werd hij gezien als de eigenaar van alle spullen. Shim is lid van een niet-geregistreerde protestantse kerk in Oezbekistan.
Twee dagen na de inbeslagname van de materialen werd Shim veroordeeld vanwege ‘illegale productie, opslag en import van religieuze materialen met als doel die te distribueren’. Ook achtte de rechter het noodzakelijk dat alle materialen worden vernietigd. Er zaten onder meer drie Russische bijbels en dertig nieuwe testamenten tussen de spullen, twintig in het Oezbeeks en tien in het Russisch.
Oezbekistan hanteert strikte regels op het gebied van het bezit van godsdienstige boeken en andere materialen. Zo is het bijvoorbeeld toegestaan om slechts één bijbel te bezitten, in het Russisch. Een bijbel in de eigen taal is verboden.
Lees hier meer op de website van Open Doors.

Bron: Open Doors (gelezen via CIP, 10-12-2012)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s