Netanyahu: “Hamas toont ware gezicht”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft er deze week op gewezen, dat de openlijk vijandige retoriek van Hamas in combinatie met pogingen van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas om zich te verzoenen met deze terreurorganisatie de belangrijkste reden is dat echte blijvende vrede momenteel onbereikbaar is.
Dit weekeinde vierde Hamas zijn 25-jarig bestaan met een gala-evenement in Gaza-stad. Daarbij was de algemeen leider van Hamas Khaled Mashaal aanwezig, die gewoonlijk in Damascus verblijft. Voor een gehoor van honderdduizenden Gazanen verklaarde Mashaal: “Palestina is ons land en natie van de (Middellandse) Zee tot de Rivier (Jordaan), van het noorden tot het zuiden en we zullen er zelfs geen centimeter van opgeven.”
Intussen zei Netanyahu dat Hamas “zijn ware gezicht heeft getoond” en bekritiseerde Abbas omdat hij naar eenheid zoekt met een organisatie die duidelijk nooit in vreedzame existentie met de Joodse Staat zal leven. “Het is interessant dat Abbas geen veroordeling heeft uitgesproken van [Mashaal’s] opmerkingen over de vernietiging van Israël, (…). Tot mijn spijt streeft hij naar eenheid met diezelfde Hamas die wordt gesteund door Iran,” zei Netanyahu in de zondagse kabinetsvergadering.
Samenvattend wees Netanyahu er op, dat Hamas “niet van plan is compromissen met ons te sluiten” en dat het daarom veelzeggend is als Abbas probeert in de gunst te komen bij deze terreurorganisatie.
Lees hier meer in Israël Today.
Bron: Israël Today (gelezen via CIP, 11-12-2012)

Voor de redevoering van Hamas (“elke centimeter is van ons”) zie Likud.nl

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s