Een preek uit de gevangenis

De Iraanse voorganger Behnam Irani zit sinds 2011 in de cel. Hij zit een gevangenisstraf van vijf jaar uit voor ‘misdaden tegen de nationale veiligheid’. Dat is de juridische manier voor de Islamitische Republiek Iran om actieve christenen lange tijd uit te schakelen.
Het lijkt erop dat Iran erop uit is om Behnam voorgoed het zwijgen op te leggen, want hij is ernstig ziek, maar krijgt geen behandeling in de gevangenis. Behnams huid is geel en hij geeft sinds een half jaar bloed op. Het mag een wonder heten dat hij nog leeft.
In deze omstandigheden schrijft Behnam een brief aan zijn kerk. Het is een preek. Je zou verwachten dat die zou gaan over een thema als lijden, volharding of beproeving. Maar nee, Behnam houdt een preek over… liefde! In zijn preek heeft Behnam het nauwelijks over zichzelf en spreekt hij niet eens over zijn moeilijkheden, maar wijst hij telkens op de liefde van God.
Een fragment uit de preek:
“Ik leef met celgenoten in wiens levens en persoonlijkheden je nauwelijks iets positiefs kunt ontdekken. In hun levens is geen plaats voor God, en zelfs niet voor de normen en waarden van de samenleving. Ze denken alleen aan negatieve dingen en afschuwelijke daden, en houden zich bezig met misdadige handelingen en vuile lectuur. Als ik naar hen kijk, vraag ik mezelf af: “Verdienen zij echt gebed en voorspraak?” Op dat moment denk ik er direct aan dat Jezus Christus ook voor hún zonden is geofferd. ‘Hij is een verzoening voor onze zonden; en niet alleen voor de onze, maar ook voor de zonden van de hele wereld.’ (1 Joh. 2:2). Ik breek onder zo’n grote mate van liefde. Het vermoeit me dat ik niet in staat ben om deze liefde te reflecteren naar de duisternis om me heen.”
De hele preek is in het Engels te lezen op de website van Present Truth Ministries.

  • Blijft u bidden voor broeder Behnam Irani?
  • U kunt hem ook een kaart sturen in de gevangenis!

Bron: Harm, SDOK, 3-12-2012

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s