Tochar werd aangegeven door zijn moeder

Tochar uit Oezbekistan verblijft in de gevangenis. Desondanks prijst hij God. Toen christenen met hem het Evangelie deelden en Tochar Christus aanvaardde, werd zijn islamitische moeder boos. Ze zocht contact met de politie. Zodoende is de bekeerling opgepakt met een gevangenisstraf van 10 jaar als gevolg. Tientallen christenen hebben Tochar door middel van bemoedigingskaarten en gebed gesteund. Stichting Friedensstime is een actie gestart door mensen op te roepen een brief te sturen naar de ambassadeur van Oezbekistan in Brussel.
Nadat Tochar in aanraking was gekomen met het Woord van God en zich tot Christus bekeerde, kon hij het Evangelie niet voor zich houden. Ook met zijn moeder sprak hij over zijn persoonlijk geloof. Zijn moeder nam het hem zeer kwalijk en heeft allerlei pogingen ondernomen om hem terug te laten keren (tot het islamitische geloof – AK) en hem zijn geloof (in Christus – AK) af te laten zweren, meldt Friedensstime. Tochar gaf daar echter niet aan toe en wilde Christus blijven volgen. Nadat zijn moeder dit meedeelde aan de politie, werd de Oezbeek op 18 januari 2010 gearresteerd. Later werd drugs in de jas en het huis van Tochar gevonden. Maar later bleek uit psychologisch onderzoek – in opdracht van de rechter – dat Tochar nooit drugs heeft gebruikt.

Bemoedigd
Filip Uijl, voorlichter van Friedensstime reageert: “Tochar mag slechts zes keer per jaar bezoek ontvangen. Bij ons is bekend dat zijn fysieke gesteldheid zwak is. Desondanks is hij blijmoedig in de Heere, mede door de vele bemoedingskaarten die hij heeft ontvangen. De gevangenisleiding confronteerde Tochar vervolgens met een volle zak kaarten. Vanwege de grote hoeveelheid kreeg hij vervolgens slaag. Toch wil hij kaarten blijven ontvangen, omdat hij ze als een teken ziet dat westerse christenen aan hem denken en voor hem bidden. Op een gegeven moment stond de gevangenisleiding uitdagend met post tegenover hem om vervolgens mede te delen dat hij de kaarten niet te lezen krijgt.”
Tochar zit zijn straf uit in een werkkamp waarin hij zwaar werk moet doen. Met de brief-actie hoopt Friedensstime een nieuwe stap te zetten op de weg naar vrijlating. Op de website van de stichting kunnen mensen meer informatie en een voorbeeldbrief (in Microsoft Office Word) vinden. Daarnaast roept Friedensstime op tot gebed en het blijven sturen van kaarten. ‘In Handelingen kunnen we op veel plaatsen lezen dat christenen in de gevangenis terecht komen. Toen Petrus in de gevangenis zat werd er veel gebeden. Een engel kwam en leidde hem uit de cel waar hij in zat’, schrijft de stichting. “Ook in christelijk Nederland wordt veel voor Tochar gebeden. Op basis van het gebed verwacht ik dat God wonderen zal doen,” voegt Uijl toe.
Lees meer>>> 

  • Klik hier voor meer informatie op de website van Stichting Friedensstime.

Bron: CIP, 28-11-2012

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Getuigenis, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s