Oegandese president belijdt zonden en wijdt zijn land toe aan God

Je zult als land maar een president hebben als de Oegandese president Yoweri Museveni. Lees zijn woorden maar: ‘We willen onze natie toewijden aan U, opdat U onze God zult zijn en ons zult leiden. We verlangen ernaar dat Oeganda een natie zal zijn die God vreest en waarvan de fundamenten krachtig zijn geworteld in rechtvaardigheid en gerechtigheid, om te vervullen wat Psalm 33:12 zegt: ‘Welzalig het volk dat de HERE tot zijn God heeft, het volk dat Hij Zich als eigendom verkozen heeft.’
‘Ik belijd mijn zonden en de zonden van mijn voorgangers, speciaal van de laatste vijftig jaar van ons nationale leiderschap. Het ging ten koste van ons land en van ons volk, van de politiek en de economie. We belijden de zonden van afgoderij en hekserij. We belijden de zonden van het vergieten van onschuldig bloed, de zonden van politieke hypocrisie, oneerlijkheid, intriges en verraad.
Vergeef ons onze zonden van trots, verdeeldheid en sektarisme, de zonden van luiheid, onverschilligheid en onverantwoordelijkheid, zonden van corruptie en omkoping. Vergeef ons de zonden van hoererij, dronkenschap en losbandigheid, zonden van niet-vergevingsgezindheid, bitterheid, haat en wraak; zonden van onrecht, onderdrukking en uitbuiting; zonden van rebellie, ongehoorzaamheid, strijd en conflict.’
‘Deze zonden en veel andere zonden stempelden ons leiderschap de afgelopen vijftig jaar. Here, vergeef ons en schenk ons een nieuw begin. Geef ons een hart om U lief te hebben, U te zoeken en U te vrezen. Bevrijd ons van al onze zonden.
We bidden U om nationale eenheid. Verenig ons als Oegandezen en verwijder alle vormen van conflict en verdeeldheid uit ons midden. Help ons om elkaar te respecteren en te beseffen dat U onze Vader bent. We bidden om transformatie en voorspoed. Bevrijd ons van armoede en ziekte. Geef ons als leiders wijsheid om ons volk te leiden.
We wijden onze natie toe aan U als onze God en Gids. Ik doe afstand van afgoderij, hekserij en satanische invloeden en sluit een verbond tussen Oeganda en U, om te wandelen in Uw wegen. We zien uit naar Uw zegen. Ik bid dit in de Naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Amen.’

Bron: Dirk van Genderen – NIEUWSBRIEF 1 december 2012

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Getuigenis, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s