‘Doodstraf voor 7 Egyptische christenen is absurd’

Met verontwaardiging heeft Peter van Dalen, lid van het Europees Parlement voor de ChristenUnie, kennis genomen van het vonnis – doodstraf – van een rechtbank in Egypte over 7 Koptische Christenen. Dit vanwege hun medewerking bij het maken en verspreiden van de film ‘Innocence of Muslims’.
Van Dalen: “Het is volstrekt absurd dat 7 mensen ter dood zijn veroordeeld voor het maken van een film. Egypte maakt zich belachelijk om zo om te gaan met godsdienstvrijheid en mensenrechten.”
Van Dalen heeft als reactie vandaag direct in Brussel een verzoek ingediend bij de EU Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken, Catherine Ashton, om de Egyptische ambassadeur te ontbieden. Voorts heeft Van Dalen haar verzocht de Europese financiële steun aan Egypte – 500 miljoen Euro op jaarbasis – te bevriezen. “Europa moet een duidelijk signaal afgeven: dit kan niet de weg zijn die Egypte inslaat. Om vanwege een film mensen de doodstraf op te leggen, is te gek voor woorden.” Volgens de Egyptische rechtbank hebben de zeven beklaagden de islam en de profeet Mohammed beledigd en hebben ze aangezet tot sektarische strijd. De film heeft tot protesten over de hele wereld geleid.

Bron: ChristenUnie (gelezen via CIP, 29-11-2012)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s