Albanië hoort het Evangelie

Jarenlang stond Albanië bekend als het meest atheïstische land van Europa. Maar de Here is ook dit land en dit volk genadig. Het land is vrij geworden en open voor het Evangelie.
Het was dan ook heel bijzonder dat enkele weken geleden tijdens een grote evangelisatiebijeenkomst in de hoofdstad Tirana zelfs vertegenwoordigers uit de zakenwereld en het politieke leven aanwezig waren. De bijeenkomst was gepland op het moment dat Albanië honderd jaar onafhankelijk was.
Het was de Argentijnse evangelist Luis Palau die de menigte van meer dan 20.000 mensen op het Moeder Theresa Plein toesprak. ‘Zoiets hebben we nog nooit gehad in Tirana,’ vertelt Paulin Vilajeti, voorganger van het Christelijk Centrum Albanië. ‘Ik geloof en ik hoop dat God zowel jongeren als ouderen heeft aangeraakt.’
Het aantal christenen in Tirana is nog klein. Velen van hen deden mee met de evangelisatieactiviteiten, die het thema TiranaFest had meegekregen. De landelijke media besteedden dagenlang aandacht aan de evangelisatiecampagne.
‘Sinds 1985 had ik al een liefde voor Albanië,’ vertelt Palau. ‘Ik las over Albanië en ik droomde van de dag dat iemand me uit zou nodigen om naar dat land te komen.’
De maanden voorafgaand aan deze grote evangelisatieactie hadden de kerken van Tirana de stad ‘gezegend’. Er werd medische en tandheelkundige hulp aangeboden en allerlei andere projecten voor de stad. De kerk werd naar de stad gebracht en vervolgens de stad naar de kerk. De kerk bracht het Evangelie en toonde bewogenheid met de stad. Veel energie is er door de kerken gestoken in een goede nazorg voor degenen die aangeraakt waren door de boodschap van het Evangelie. Er is hoop voor Tirana, hoop voor Albanië.

Bron: Dirk van Genderen – NIEUWSBRIEF 24 november 2012

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Evangelisatie, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s