Somalië: man onthoofd na bekering

De 25-jarige Farhan Haji Mose is vrijdag in de Somalische kustplaats Barawa door islamitische extremisten van de terreurorganisatie Al-Shabaab onthoofd, nadat hij zich als moslim bekeerd had tot het christendom. Dat meldt Morning Star News.
Lokale bronnen melden dat het lichaam van Mose onder toeziend oog van een menigte in tweeën is gehakt en dat de resten gedumpt zijn nabij het strand van Barawa.
Familie van de vermoorde Mose konden niet direct het ontzielde lichaam begraven uit angst voor wraak van de extremisten van Al-Shabaab.
Diverse getuigen melden dat de islamitische extremisten Mose beschuldigden van verraad aan de islam omdat hij zich bekeerd had tot het christendom.
Mose was pas teruggekeerd naar Barawa nadat hij na zijn bekering voor zijn veiligheid zes maanden was ondergedoken in Kenia.
Al-Shabaab heeft inmiddels tientallen christenen gedood vanwege hun geloof. De terreurgroep wil Somalië ontdoen van het christendom en de sharia invoeren.
Kenia bestaat voor bijna 83 procent uit christenen, terwijl Somalië voor bijna 100 procent uit moslims bestaat.
Bron: Katholiek Nieuwsblad (gelezen via het CIP, 21-11-2012) 

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s