Operatie Wolkkolom

Na maandenlange raketbeschietingen door Hamas-terroristen vanuit Gaza, is voor Israel de grens bereikt. Om een einde aan het geweld te maken, is Israel Operatie Wolkkolom gestart. Een bijzondere benaming. De wolkkolom wees op de aanwezigheid van de Engel van God tijdens Israëls reis door de woestijn, na de verlossing uit Egypte, onderweg naar het beloofde land. In de wolkkolom wees de Here Zijn volk de weg en beschermde Hij hen.
Zuidwest-Israel is veranderd in een oorlogsgebied. Scholen zijn gesloten, en ruim 1 miljoen mensen leven in angst en vrees. Vele tientallen raketten worden vanuit Gaza afgevuurd op doelen tot zo’n vijftig kilometer vanaf de grens met Israel. Zelfs Tel Aviv ligt onder vuur. Vrijdagmiddag werden ook de eerste twee raketten afgeschoten naar Jeruzalem, zo’n zeventig kilometer van Gaza vandaan. Tot nog toe zijn drie Israëli’s om het leven gekomen, een aantal anderen is (zwaar) gewond geraakt.
Israel bracht de Hamas-terroristen een zware slag toe door Ahmed Jabari met een precisieaanval te doden. Hij was de leider van de militaire tak van de Hamas in Gaza. Hij werd ook verantwoordelijk gehouden voor de ontvoering van de Israëlische militair Gilad Shalit.
Israel voert luchtaanvallen op Gaza uit om zoveel mogelijk militaire doelen, zoals lanceerinstallaties en raketopslagplaatsen, uit te schakelen. Dat is trouwens niet eenvoudig. De lanceerinstallaties zijn vaak opgesteld in woonwijken, bij scholen, speelplaatsen en moskeeën. Ook heeft de Israëlische luchtmacht honderdduizenden pamfletten uitgeworpen boven Gaza, waarop de bevolking wordt opgeroepen uit de buurt te blijven van militaire installaties. Het lijkt erop dat ook grondtroepen Gaza binnen zullen trekken om zo mogelijk de oorlogsmachine van Hamas het zwijgen op te leggen.
Inmiddels is bekend geworden dat het fabriekscomplex in Soedan, dat enkele weken geleden werd gebombardeerd, als opslagplaats diende voor raketten die bestemd waren voor Gaza. Vrijwel zeker werd die aanval uitgevoerd door Israel.
Volgens informatie die via de diverse Israëlische media naar buiten komt, verloopt Operatie Wolkkolom zeer voorspoedig. Het is opmerkelijk dat Amerika en Europa alle begrip hebben voor de actie van Israel. De Arabische wereld reageert echter zeer verontwaardigd.
Bizar is het om te horen dat het NOS-Journaal meldt dat de Palestijnse raketbeschietingen een antwoord zijn op de uitschakeling door Israel van Hamas-leider Jabari. Het is juist andersom: die uitschakeling van Jabari was een antwoord van Israel op jarenlange beschietingen door Hamas.
Maar Gaza is niet de enige dreiging voor Israel. Er zijn ook al enkele raketten vanuit het Egyptische deel van de Sinaï afgeschoten op Israel. Egypte heeft Israel scherp veroordeeld vanwege de vergeldingsacties tegen Hamas. Ook heeft Egypte aangekondigd haar troepenmacht in de Sinaï verder te versterken.
Tevens lopen de spanningen op de Golan-hoogte, aan de grens met Syrië, op. Al enkele keren werd vanaf Syrisch grondgebied het vuur geopend op Israel, waarbij een Israëlische soldaat gewond raakte. Het Israëlische leger heeft inmiddels met scherp teruggeschoten.
Ook Iran en Hezbollah spreken dreigende taal richting Israel. Is dit een voorbode van wat er nog meer staat te gebeuren? Zal ook op andere fronten de strijd tegen Israel worden geopend?
Zeker nu heeft Israel de hulp en de bijstand van de Wolkkolom nodig, de God van Israel. Het is heel bijzonder dat Israel deze actie de naam Wolkkolom heeft meegegeven. Ik ben heel benieuwd wie met het idee voor juist die naam is gekomen.
In het Engels wordt de operatie ‘Pillar of Defense’ genoemd, maar in het Hebreeuws klinkt de verwijzing naar ‘Pillar of Cloud’ (Wolkkolom).
Lees meer>>>

Bron: DIRKs visie – Dirk van Genderen, 15-11-2012

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s