Voedseltekort dreigt voor miljoenen in Haïti na Sandy

In Haïti worden miljoenen mensen na de doortocht van de orkaan Sandy door gebrek aan voedsel bedreigd, terwijl het land nog kampt met de gevolgen van de aardbeving van 2010, zo heeft een lid van de Verenigde Naties gezegd.
Het is moeilijk een precies idee te krijgen van de schade die Sandy heeft aangericht, maar de orkaan heeft de woningen van ongeveer 20.000 mensen vernield of beschadigd, zei Johan Peleman, van het VN-bureau voor humanitaire zaken OCHA (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs), op de website van de VN.
Het noorden van Haïti werd eerder dit jaar door droogte en door een andere orkaan geteisterd. De autoriteiten vrezen dat Sandy nu vernield heeft wat er nog van de oogst overbleef. “Nu het zuiden op zijn beurt getroffen is, zijn ernstige problemen van ondervoeding en voedselonveiligheid te vrezen”, aldus Peleman op de VN-radio. Orkaan Sandy heeft de landbouw en het wegennet vernield.
Bron: HLN.be, 2-11-2012

NOOT A. Klein:
Lees eventueel ook nog:
Sandy maakt al bijna 100 slachtoffers in Noord-Amerika
Economische schade tot 10 miljard dollar per dag
Zeven records over superstorm Sandy

Bijbeltekst:
“En ik hoorde te midden van de 4 dieren (letterlijke vertaling: levende wezens) een stem zeggen: Een maat tarwe voor een penning en drie maten gerst voor een penning” (Openb. 6:6a).

Uitleg A. Klein:
Het eten, zelfs het zgn. basisvoedsel, wordt straks – mede door natuurrampen, zoals hierboven omschreven – zo duur dat “1 maat tarwe” en/of “3 maten gerst” zelfs een dagloon gaan kosten, want een penning was in die dagen een dagloon. En… in sommige landen is dit, zeker voor de armen, al een feit!
Klik hier voor meer uitleg van Openbaring 6:6.

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s