Anti-Israël koers Egypte bedreigt vredesproces

“Het kan niet dat de leider (president Morsi – red. CIP) van een land dat een vredes-akkoord met Israël heeft, zulke extremistische bijeenkomsten bezoekt. Er is daar in de voorbede expliciet opgeroepen tot geweld tegen de Joden en degenen die hen steunen. Nota bene!, reageert Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) op een deel van een voorbede die op 19 oktober live werd uitgezonden op de Egyptische staatstelevisie. Daar werd gebeden om met de Joden af te rekenen.
Om die reden wil Van Dalen dat de Europese Unie president Morsi van Egypte corrigeert op zijn anti Israël koers. “En dat terwijl Morsi heeft verklaard internationale overeenkomsten, waaronder die met Israël, te zullen respecteren. Zijn openlijke deelname aan deze voorbede bewijst het tegendeel. Zijn koers bedreigt het vredesproces in het Midden-Oosten. De EU is één van de belangrijkste geldschieters van Egypte en EU Vertegenwoordiger voor het Buitenlandse Beleid, Catherine Ashton, heeft dus invloed president Morsi te corrigeren. In schriftelijke vragen aan haar verzoek ik haar dat concreet ook te doen.”
Van Dalen maakt zich veel zorgen over de toekomst van Egypte. De mensenrechtensituatie is er sinds de komst van Morsi niet beter op geworden: “Niet alleen bedreigt zijn koers het vredesproces in het Midden-Oosten. Ook de positie van  religieuze minderheden is verslechterd.”
Bron: ChristenUnie Europees Parlement (gelezen via CIP, 1-11-2012)

Zie ook nog:
President Morsi zegt letterlijk ‘amen’ op gebed alle Joden te vernietigen.

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s