CDA laat zelfs (de christelijke) nagalm niet meer klinken

“Wanneer in de achterban van een partij de ethische en levensbeschouwelijke ontwikkelingen zó hard gaan als blijkbaar in het CDA, is er geen houden meer aan. Dan worden besluiten die ooit schoorvoetend of tegenstribbelend genomen werden, op zeker moment bijna automatisch de nieuwe standpunten,” schrijft columnist Addy de Jong in het Reformatorisch Dagblad.
“CDA-leider Buma weigert te bevestigen dat abortus op zichzélf genomen een betreurenswaardige zaak is,” vervolgt De Jong. “Let wel, Buma werd niet gevraagd of hij de abortuswét wilde aanscherpen. Nee, de enige vraag was of hij onderschreef dat een abortieve ingreep, op zichzelf beschouwd, iets onwenselijks is. De CDA-leider deed het niet. Uit angst vrouwen te kwetsen die een abortus hebben ondergaan?”
Een tweede voorbeeld: “In het debat over het lesbisch ouderschap klonk tijdens het optreden van het CDA totaal niets door van kritiek op het feit dat twee moeders (of vaders) een kind opvoeden, niets van pijn over het feit dat zo’n 25.000 kinderen in Nederland opgroeien in ‘roze gezinnen’.”
Dat er geen enkele echo meer klinkt van hoe christenen vele eeuwen lang tegen samenleving en gezin aankeken; dat is wel betreurenswaardig. Nee, het gaat er niet om dat het CDA op dezelfde manier politiek moet gaan bedrijven als ChristenUnie en SGP. Maar een minimale vereiste is dat zij oog heeft voor het feit dat moraal en basale menselijke samenlevingspatronen geen uitvinding van ons zijn, maar behoren tot een voorgegeven orde, door christenen scheppingsorde genoemd.”
Lees hier het volledige betoog in het Reformatorisch Dagblad.

Bron: RD (via CIP, 30-10-2012)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s