Christelijke eigenaar b&b moet 4500 euro betalen om weigering homostel

COOKHAM – Susanne Wilkinson, eigenaar van een bed & breakfast in de Engelse plaats Cookham, is door de rechter veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 3600 pond (bijna 4500 euro) aan een homostel. De christelijke Wilkinson wilde het stel geen tweepersoonsbed verhuren.
Wilkinson probeert in haar overnachtingsgelegenheid haar christelijke principes te handhaven. Daarom mogen homoparen geen tweepersoonsbed huren. Verblijf in aparte kamers is wel toegestaan. Ook ongehuwde heterokoppels mogen geen tweepersoonskamer huren.
De rechter oordeelde dat Wilkinson haar overtuiging consequent doorvoerde, maar die is desalniettemin in strijd met het discriminatiebeginsel. Op grond van het kwetsen van de homo’s Michael Black en John Morgan is zij veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de twee. Dat maakte Christian Today onlangs bekend.
Wilkinson werd bijgestaan in haar verdediging door juristen van The Christian Institute, een organisatie die opkomt voor de rechten van christenen in Engeland. Volgens een woordvoerder van de organisatie is de bed & breakfast niet alleen een bedrijf, maar ook het huis van Wilkinson en haar familie. De rechter zou meer vrijheid moeten geven aan het inrichten van het leven thuis, stelt hij.
Wilkinson overweegt nog of ze in beroep zal gaan tegen de uitspraak.

Bron: RD, 25-10-2012

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s