Tienduizend jonge Egyptische christenen komen samen in de woestijn

Er is veel gebeurd, de afgelopen maanden in Egypte: toenemende vervolging van christenen, de verkiezing van een president van de Moslim Broederschap en duizenden christenen die het land inmiddels ontvlucht zijn, gedreven door vrees voor de toekomst.
Egypte staat op nummer 15 in de ranglijst van Open Doors wat betreft vervolging van christenen. Er zijn echter ook hoopvolle ontwikkelingen in het land.
Zo kwamen afgelopen maand 10.000 jonge Egyptische christenen samen in de woestijn, ten noorden van Cairo, om drie dagen lang de Here te aanbidden en Hem te smeken hun land genadig te zijn. Velen reisden honderden kilometers vanuit heel Egypte om de bijeenkomsten mee te maken.
Volgens één van de leiders volgden twee miljoen mensen de bijeenkomsten via internet en live-satellietverbindingen. Als thema was gekozen ‘Eén ding´, naar aanleiding van Psalm 27:4: ‘Eén ding heb ik van de HERE verlangd, dát zal ik zoeken: dat ik wonen mag in het huis van de HERE, al de dagen van mijn leven, om de lieflijkheid van de HERE te aanschouwen en te onderzoeken in Zijn tempel.’
´Het was heel indrukwekkend om in de stilte van de woestijn de liederen te horen, die uit duizenden jonge kelen klonken, tot lof en eer van God. De aanwezigen hebben hoop voor de toekomst van Egypte. We hebben een levende God. Hij werkt, ook in Egypte, zonder enige twijfel.´
Jerry Dykstra van Open Doors Amerika merkt op: ‘We kunnen veel leren van mede-christenen, die worden geconfronteerd met vervolging en een onzekere toekomst. Bid dat de Here de christenen in Egypte zal sterken en bemoedigen en hun kracht en moed zal geven om trouw aan Hem te blijven.’

Bron: Dirk van Genderen – NIEUWSBRIEF 20 oktober 2012

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Getuigenis, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s