‘Wat jij kerk noemt, is misschien de kerk niet’

Het bewijs van je bekering is niet een keuzekaart die je voor Jezus invulde. Het is een leven dat voor Hem geleefd wordt. Dat stelt Paul Washer in een onlangs gepubliceerde video: ‘The Lost Doctrine’. God verkondigt alle mensen alom dat zij zich bekeren van hun zonden, dat zij het Evangelie geloven en vruchten voortbrengen van geloof en bekering. De leer dat een christen in een voortdurende staat van vleselijkheid kan leven, is een absolute dwaling.
Hij voegt toe: “Als er een vergeten leerstuk in de kerk is dat evangelisatiewerk vernietigd heeft, dan is het wel het leerstuk van de wedergeboorte. Wedergeboorte is niet simpelweg een keuze van een mens. Je wordt niet simpelweg gered doordat je besloot van de lijn naar de hel over te springen op de lijn naar de hemel. Zaligheid is een bovennatuurlijk werk van God. Het lijkt op de kracht van de schepping van het universum. Het universum werd uit het niets geschapen, maar wanneer God een mens redt, dan herschept Hij hem uit corrupt stof.”
“Mensen vertellen me dat er vandaag de dag net zoveel zonde in de kerk is als buiten de kerk. Net zoveel echtscheiding, pornografie, leugens, haat en ruzie. Dat is een leugen. De (ware) kerk van Jezus Christus is prachtig. Ze (lees: Zijn Gemeente, of nog beter, de Bruidsgemeente – AK) is gebroken, belijdend en wandelt met haar God. Wanneer zij zondigt, dan wordt zij gebroken en breekt het haar hart en keert ze terug tot Hem. Het probleem is dat wat jij kerk noemt, niet de kerk is. Als de kerk is wat de meeste mensen kerk noemen, dan is iedere belofte van het nieuwe verbond verbroken. God zegt dat Hij mensen zal maken (naar Zijn beeld – AK) en hun God zal zijn. En de wet van God zal in hun harten geschreven zijn en zij zullen erin wandelen.”
Bekijk de (Nederlands ondertitelde) video.
Bron: CIP, 15-10-2012

NOOT A. Klein:
Zie eventueel onze studies:
Bekeert u van uw boze werken
De nodige 6 handelingen, die een in zonde verdwaalde christen moet maken tot herstel in Christus

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Heiliging, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s