Syrië: Christenen opgejaagd door geweld

“Kerken proberen door te gaan met hun diensten, maar veel christenen bezoeken de diensten niet meer omdat  het te gevaarlijk is om je op straat te begeven,” meldt een bron, die om veiligheidsredenen liever anoniem blijft, vanuit Aleppo tegenover Open Doors. De situatie in Syrië blijft kritiek en daarom vraagt de organisatie deze week gebed voor dit land.
De man uit Aleppo: “De huizen van christenen worden door rebellen gebruikt als uitvalsbasis voor aanvallen. Christenen zijn de enigen die niet terugvechten. Zij weigeren de wapens op te pakken om hun eigendommen te beschermen. De rebellen weten dat en buiten die houding uit door woningen van christenen op te eisen voor de strijd.” Als christen ben je dus zelfs in je eigen huis niet meer veilig.
Het geweld in Aleppo en in de rest van Syrië heeft ook invloed op het werk dat Open Doors doet in het land. “We ondersteunen onder meer een  gebedsconferentie, een vrouwenconferentie en een boekenbeurs, maar die kunnen niet doorgaan,” vertelt een Open Doors medewerker. Bijbels en christelijke lectuur worden waar mogelijk nog wel verspreid.

Bron: Open Doors(via CIP, 11-10-2012)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s